Vágólapra másolva!
A szerb táborban pattanásig feszült a hangulat a világbajnoki címvédő eddigi pocsék szereplése nyomán. Létkérdés volt, hogy déli szomszédaink kedden megverjék az addig veretlenül álló brazilokat a 14. férfikosárlabda-világbajnokságon, hiszen egy esetleges vereség az Egyesült Államokkal szembeni negyeddöntőt, s a borítékolható kiesést jelentette volna. A vészhelyzetben azonban beindultak Stojakovicék, és eddigi legjobb játékukkal magabiztosan győzték le a dél-amerikaiakat.

Ch. Gáll András helyszíni tudósítása Indianapolisból

Időzzünk még el egy gondolat erejéig a hétfői Puerto Rico-Jugoszlávia mérkőzésénél. A meccset követő sajtóértekezleten szerb kollégáink szinte kiszívták Pesic és a mellette ülő Dejan Bodiroga - a meccs "betlikirálya" - vérét. Váltig azt firtatták, hogy miért nem kezdeti a szakvezető a Sacramento Kings két alapemberét, az egyaránt NBA-All Star Predrag Stojakovicot és Vlade Divacot, miközben az együttes csak szenved a felforgatott összeállításban, olyan - relatív - "kutyaütők" szerencsétlenkednek a pályán, mint Drobnjak vagy Koturovic és a gárda nem találja a ritmust a folyamatos csereberék közepette. "Ez nem az NBA, hanem a világbajnokság, és akik Vlade és Peja helyén kezdenek, semmivel sem rosszabb kosarasok náluk" - hangzott Pesic kissé pimasz válasza, amely ráadásul nem is állta meg a helyét.


Forrás: EPA


Déli szomszédaink a brazilok
ellen nem ismertek kegyelmet:
csúsztak-másztak minden lab-
dáért
Fotó: EPA


Újabb Puerto Ricó-i bravúr/sport/csapat/kosarlabda/20020904ujabb.html

Eközben a Conseco Fieldhouse-ban a törökök legyűrték Angolát, s ezzel a szerdai Jugoszlávia-Törökország összecsapás különös jelentőséget nyert. Ha ugyanis a törökök győznek - aminek az eddig látottak alapján elenyésző a valószínűsége -, akkor a jugókat kiszorítva bejutnak a legjobb nyolc közé, ha viszont fordított az eredmény, akkor akár hármas holtverseny is lehet a 2-4. helyen a brazilok, a Puerto Ricó-iak és Divacék között, s e körbeverésben messze utóbbiak kosárkülönbsége a legjobb.