Vágólapra másolva!
Vura József helyett Róth Kálmán lett a Győri Graboplast ETO nőikézilabda-csapatának vezetőedzője. A szakvezető megbízatása másfél évre szól.

Ami az Esztergom elleni bajnoki Vereség után már várható volt, kedd este bekövetkezett. A Győri Graboplast ETO nőikézilabda-csapatának elnöksége ülésén úgy határozott, hogy felmenti Vura Józsefet az edzői teendők alól, s helyére Róth Kálmánt nevezte ki a csapat élére.

Győri Graboplast ETOhttp://www.gyorietokc.hu/lanyok.htmlKézilabdahttp://forum.origo.hu/forum/forum?act=show&fid=24100

A csapat élére került szakember (aki korábban már irányította a felnőtt együttes munkáját) másfél éves szerződést kötött. Róth egészen szerdáig az ETO NB I/B-ben remekül szereplő utánpótláscsapatát irányította, az együttesből többen (Mörtel, Bódi, Micskó) már az élvonalban is bemutatkoztak. A tréner kiválasztásakor az is szerepet játszott, hogy a nagycsapatból szinte mindenki dolgozott már együtt a trénerrel.

"Késő éjszakába nyúló, sok vitával tarkított megbeszélésen döntöttünk úgy, hogy edzőt váltunk. éépen március elsején lenne hat éve annak, hogy Vura Józsefet neveztük ki Hikádé István utódjának, s úgy éreztük, az eltelt idő alatt megfáradt az edző és a csapat kapcsolata. Emellett motivációs gondokat is láttunk, nem éreztük, hogy lenne kiút" - mondta az [origo] kérdésére a klub elnöke, Vanyus Attila.

- Róth Kálmánra az utánpótlásban elért eredmények miat esett a választás?
- Igen, Kálmán nyolc éve már irányította a csapatot, azóta sokat érett, s véleményünk szerint az ország legjobb utánpótlástrénere. Nagy kemény, céltudatos szakember, akivel teljesíthetjük célkitűzésünket, azaz a három 'front' (bajnokság, Magyar Kupa, KEK) egyikének a megnyerését. Vura Józsefet nagyon jó edzőnek tartjuk, ő a továbbiakban az utánpótlás munkáját segíti. Egy kikötésünk volt csupán Róthtal kapcsolatban: kötelező pályaedzőt alkalmaznia.

- Jelölt már van erre a posztra?
- Igen, van jelöltem, de amíg nem tárgyaltam vele, nem szeretném nevesíteni.

Pincési László