Vágólapra másolva!
Horvátországi információ szerint nem december 1-jén, hanem egy nappal később kezdődik a nőikézilabda-világbajnokság. A döntés az IHF marketingpartnerének kérése alapján születhet meg. A mérkőzéseket hat városban rendezik.

Fél évvel a decemberi, horvátországi nőikézilabda-világbajnokság kezdete előtt végre eldőlt - s erre a nemzetközi szövetség is áldását adta -, hogy déli szomszédunk hat városban rendezi meg az eseményt. A nagy találgatás után Cakovec, Karlovac, Koprivnica, Rijeka, Split és Zágráb lesz a házigazda. Sokáig úgy tűnt, a magyarok a déli határhoz közeli Eszéken (Osijek) léphetnek pályára, de kiderült, a csarnok annyira kicsi, hogy az IHF inspekciós bizottsága hallani sem akart róla.

Iva Markulin, a zágrábi Vjesnik című napilap szakírója viszont arról értesítette az [origo] szerkesztőségét, hogy a korábbi tervekkel ellentétben nem december elsején, hanem másodikán kezdődik a világbajnokság. A változásra az IHF hivatalos marketingpartnere, a Sportfive jóvoltából került sor, a médiacég úgy véli ugyanis, hogy a vb menetét mindenképpen úgy kell alakítani, hogy több találkozó jusson hét végére, ami gazgasági és kereskedelmi szempontból előnyösebb lenne számára.

A vb-sorsolásra június 22-én, Zágrábban, egy televíziós show-műsor keretében kerül sor.

A vb-sorsolás kiemelése
1. kalap: Oroszország (címvédő), Dánia (Európa-bajnok), Norvégia (Eb-ezüstérmes), Franciaország (Eb-bronzérmes)
2. kalap: Szerbia-Montenegró, Magyarország, Románia, Csehorszég
3. kalap: Szlovénia, Ausztria, Horvátország (házigazda), Kazahsztán
4. kalap: Németország, Spanyolország, Ukrajna, Korea
5. kalap: Kína, Angola, Elefántcsontpart, Tunézia
6. kalap: Brazília, Argentína, Uruguay, Ausztrália

Pincési László