Társoldalunk:

Legyőzte a Ruzomberokot az Orsi Sopron

Magabiztos hazai győzelemmel folytatta szereplését az Euroligában az Euroleasing-Orsi Sopron nőikosárlabda-csapata, amely a 2. fordulóban a szlovák Ruzomberoknál bizonyult jobbnak.

Második forduló, A csoport:
Euroleasing-Orsi Sopron - SCP Ruzomberok (szlovák) 95-60 (27-20, 14-15, 26-10, 28-15)
Sopron, 1400 néző
vezette: Husaric (bosnyák), Vinasi (román)
pontszerzők: Kovacevic 16, Seres 15/6, Török 13/9, Vesel 13/3, Szlimák 13/3, Zakaluzsnaja 10, Bielikova 8, Vajda 7, illetve Laskova 18, Garcarova 13, Krizova 9/3, Furkova 6, Popelkova 6/6, Brestovanska 5/3, Michulkova 3

A soproniak Kovacevic dupláival gyorsan tíz ponttal elhúztak, majd a szlovák együttes egy kétperces megtorpanást kihasználva ismét nyílttá tette a mérkőzést. A folytatásban a légiósok nélkül felálló - és még az Orsinál is fiatalabb - ellenfél rengeteg labdát elszórt, míg a túloldalon a Natalia Hejkova vezetőedzővel együtt éppen Rózsahegyről érkezett Bielikova és a szerb-montenegrói Kovacevic ontotta a kosarakat. A félidőben hat pontra olvadt a megnyugtató előny: 41-35 volt az állás.

Térfélcsere után eldőlni látszott a találkozó, hiszen 20 pontosra nőtt a különbség. A 27. percben bokasérülés miatt kivált a mezőny legjobbja, Kovacevic, de ekkor már padlón volt az 1999-ben és 2000-ben Euroligát nyert Ruzomberok, amely a záró negyedben - Török három triplája révén - még messzebb került a magyaroktól. Az összecsapás legjobbjává a fiatal Szlimák Hajnalkát választották. A múlt héten Jekatyerinburgban kikapó soproniak első győzelmüket aratták, s jövő szerdán az olasz Chieti gárdáját fogadják.

Natalia Hejkova, az Euroleasing-Orsi Sopron vezetőedzője: "Eddig most játszottunk a legjobban. Lassan összerázódik a társaság, a lányok kezdik megérteni, hogy mit várok tőlük. Bár az első félidőben voltak hullámvölgyeink, örülök, hogy végül erőnlétileg is sikerült felülmúlnunk a Ruzomberokot."

további eredmények
A csoport:
Universitat FC Barcelona (spanyol) - Jekatyerinburg (orosz) 94-70
CJM Bourges (francia) - USK Blex Praha (cseh) 81-52

B csoport:
US Valenciennes (francia) - Gambrinus Brno (cseh) 64-60
RC Valencia (spanyol) - Volgaburmas Szamara (orosz) 58-54

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK