Vágólapra másolva!
Egyelőre ötlet szintjén mozog, de van rá remény, hogy a világbajnoki ezüstérmes svéd jégkorong-válogatott jövő szeptemberben Magyarországra látogasson.

Urban Widen, a hazai szövetség (MJSZ) főszponzora, az AstraZeneca gyógyszergyár magyarországi üzemének svéd igazgatója, egyben az MJSZ marketingbizottságának vezetője már beszélt a világ közvetlen élvonalába tartozó svéd válogatott csapatvezetőjével, aki érdeklődik a túra iránt. Az esetleges barátságos mérkőzés ötletét Svédország magyarországi nagykövetsége is támogatja, s természetesen az MJSZ is örülne, ha megvalósulna a csata.

A svéd válogatott 2004 szeptemberében a nyolcévente rendezendő Világkupán szerepel majd, arra készülvén játszik egy csehországi tornán, és még ez előtt jönne Magyarországra.

Szlovák magyarázat
Frantisek Hossa, a szlovák gárda edzője szerint játékosaiban nem tudatosult, hogy egy esetleges vereség mit jelenthet. "Azon gondolkodtunk a torna előtt, hogy a válogatottat tapasztalt hokisokból állítsuk-e össze, vagy tegyük kockára a szlovák hoki hírnevét, és adjunk esélyt a cseh, illetve a szlovák ligában játszó fiataloknak. Az biztos, hogy elemezni fogjuk a teljesítményeket" - mondta a szlovákok edzője. A magyarok utoljára 62 évvel ezelőtt tudták legyőzni Szlovákiát.


Urban Widen azt követően gondolt arra, hogy Magyarországra csábítsa honfitársait, hogy a tavaly világbajnok szlovák csapat után az idén vb-aranyérmes kanadai együttes is pályára lép a hazai legjobbak ellen, mégpedig február 3-án.

Hogy milyen eredmény születne a két csapat csatájából, ha a svédeknél játszanak az évi tízmillió dollárt is megkereső sztárok? A válaszkereséshez annyit, hogy a gárda a Salt Lake City-i olimpia negyeddöntőjében óriási meglepetésre kikapott attól a fehérorosz együttestől, amely vasárnap 6-3-ra verte a magyarokat az AstraZeneca Kupán.