Vágólapra másolva!
A nőikosárlabda NB I első négy helyezettjének találkozóin a Diósgyőr győzött Sopronban, a címvédő Pécs pedig 16 forduló után is megőrizte veretlenségét a Szolnok ellen.

Az Európa-kupából már kiesett DKSK meglepetésre csaknem végig vezetett idegenben, az Euroliga negyeddöntőjére jó eséllyel pályázó hazaiaknál a két vezéregyéniség, a szerb-montenegrói Kovacevic és az orosz Zakaluzsnaja is csupán 15-15 pontig jutott. A vendégek és a találkozó legjobbja Eördögh Edit volt 21 ponttal.

Pécsett az Európa-kupa legjobb nyolc csapata közé jutott Szolnok készült bravúrra, de a Tisza-partiak az utolsó negyedre kissé elfáradtak. Az Euroligában is érdekelt Rátgéber-együttesben Iványi 19, Károlyi és Boiko egyaránt 15-15 pontot dobott.

A meccs után elbúcsúztatták Chantelle Andersont, akivel súlyos sérülése miatt szerződést bontott a PVSK vezetősége. A keresztszalag-szakadást szenvedett tengerentúli idegenlégiós visszatér hazájába és ott műtteti meg magát.

A hollandiai orvosi vizsgálaton kiderült, hogy meg kell operálni Andersont, aki még január 22-én, a Vilnius elleni hazai Euroliga-mérkőzésen szenvedett újabb térdsérülést, és azóta sem játszott.

Azt egyelőre még nem lehet tudni, hogy a baranyai gárda igazol-e a helyére másik külföldi kosarast.

A pécsi csapat szerdán a továbbjutás szempontjából nagyon fontos
Euroliga-mérkőzésen fogadja a cseh Gambrinus Brno együttesét.

Eredmények:
Euroleasing - Orsi Sopron - Diósgyőri KSK 69-76 (21-22, 15-17, 12-13, 21-24)
MiZo-Pécsi VSK - Szolnoki-MÁV Coop SE 67-60 (18-17, 12-11, 20-20, 17-12)