Társoldalunk:

Benedek olasz kupagyőztes lett pólóban

Benedek Tibor két góllal és jó játékkal járult hozzá ahhoz, hogy itáliai pólós klubcsapata, a Pro Recco legyen az olasz kupagyőztes a Systema Leonessa Brescia ellenében.

A magyar válogatott balkezes klasszisa - egyszersmind csapatkapitánya - szerezte meg a vezetést a Brescia otthonában vívott és végül 6-5-re megnyert összecsapáson, amelyen ugyancsak az ő fontos találatával alakult 5-3-ra az állás a vendéggárda javára.

A reccóiak idegenbeli sikeréről beszámolva a talján pólószövetség híreinek internetes megjelenítője, a waterpolonline.com külön is kiemelte Benedek teljesítményét a Supercoppában, ahogyan az európai kupasorozatokról a mostani idényben távolmaradó olaszok saját kupaküzdelmüket elnevezték.

Benedeknek ez a záróidénye a Pro Reccónál, ahonnan - miként azt a február 9-i budapesti sajtótájékoztatón hivatalosan is bejelentették - nyolc esztendei légióskodás után a nyáron
hazaigazol, s az új bajnoki idényt már a jelenleg címvédő Domino-BHSE együttesénél kezdi el. Kovács István csapatához 3 évre kötelezte el magát a 31 évesen is a világ legjobb vízilabdásai közé tartozó olimpiai bajnok.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK