Vágólapra másolva!

Kupabravúrra készül a gyeplabda-bajnok

Péntektől vasárnapig a budakalászi Sportcsarnokban kerül sor a gyeplabda-klubcsapatok terem Európa Kupájának C csoportos küzdelmeire, amelyen a magyar bajnokon kívül további öt együttes vesz részt.

Az esemény hétfői sajtótájékoztatóján a szervezők kiemelték, hogy a tavaly még egy osztállyal feljebb játszó - s onnan kissé szerencsétlen körülmények között búcsúzó - Rosco HC egyértelműen a feljutást jelentő első hely megszerzésének reményében lép pályára.

A magyar pontvadászat legjobbját ezen céljában elsősorban a walesi Swansea Bay és a horvát HK Marathon együttese akadályozhatja meg, de nem ígérkezik könnyű ellenfélnek a szlovák KPH Raca sem. A csoport másik két tagjának, a török Kecioren Bld Sports Clubnak és a bolgár HC MGU-nak a legyőzése a papírforma szerint kötelező feladat a piros-fehér-zöld színeket képviselő, 1993-ban alakult gárda számára.

A kétmillió forint költségvetésű torna első két napján az együttesek két-két mérkőzésen lépnek pályára, míg vasárnap egy-egy találkozó vár a résztvevőkre.

Pénteken 11 órakor kezdődik a délelőtti és 15 órakor a délutáni program, szombaton 10 és 14 óra a kezdési időpont, vasárnap pedig 10 órakor játsszák az első összecsapást. Az EK-t a rendezők reményei szerint minél többen a helyszínen izgulják végig, mivel a belépés díjtalan.