Társoldalunk:

Kanada-Csehország döntő lesz a hokivébén

2005.05.14. 19:25

A Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) szombaton úgy döntött, hogy jövőre a franciaországi Amiens rendezheti a magyar válogatott részvételével sorra kerülő divízió I-es világbajnokságot. Az IIHF a japán Szapporóval szemben döntött az európai helyszín mellett.

Az ellenfelek végső listája csütörtökön dőlt el. A magyar együttes az élvonaltól most búcsúzott Németországgal, valamint Franciaországgal, Japánnal, Nagy-Britanniával és a feljutó Izraellel találkozik április 24. és 30. között.

A másik ágon a szintén kieső Ausztria, valamint Lengyelország, Hollandia, Észtország, Litvánia és a feljutó Horvátország szerepel.

Mindkét hatos csoportból az első helyezett kerül fel az élvonalba, az utolsók pedig kiesnek a divízió II-be.

Az is eldőlt Bécsben, hogy a tavaly divízió I-be feljutott U20-as magyar válogatott december 12. és 18. között Minszkben veszi fel a versenyt a házigazda Fehéroroszországgal, valamint Kazahsztánnal, Ausztriával, Lengyelországgal és Olaszországgal.

Az már korábban, pénteken kiderült, hogy az U18-as divízió I-es vb-nek az év végére elkészülő új fedett miskolci jégcsarnok adhat otthont jövőre.

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK