Vágólapra másolva!
A hétvégén az 5. fordulójához érkezik a férfikézilabdázók Bajnokok Ligájának csoportsorozata. A magyar színeket képviselő MKB Veszprém együttese biztos továbbjutóként a szlovák Tatran Presovot látja vendégül, míg a Pick Szeged élethalálharc-csatáját Zaporizzsjában vívja. Amennyiben a Szeged kikap, elbúcsúzik a továbbjutástól.

A sorozatban elszenvedett három vereség miatt nehéz helyzetbe került a Pick Szeged: csak akkor marad esélye a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjébe jutásra, ha szombaton pontot szerez az ukrán Zaporizzsja otthonában.

Abban az esetben ugyanis még állhat a zászló, az utolsó körben az ukránok ugyanis a címvédő Barcelona otthonában vendégeskednek, míg a Szeged hazai pályán vehet revánsot a bosznia-hercegovinai Izvidac Ljubuskin. Ha most a Zaporizzsja nyer, akkor a Szeged legjobb esetben is csak a harmadik lesz a D csoportban, és a KEK nyolcaddöntőjébe kerül át (amennyiben legyőzi a Ljubuskit.)

A magyar csapat pénteken reggel utazott el Ukrajnába, Kovács Péter vezetőedző nem számíthat a sérülés miatt itthon maradó Nenad Perunicicre és Lendvay Péterre. "Nem vagyunk esélytelenek a mérkőzés megnyerésére. Azon múlik a sikerünk, hogy mennyire tartják be a játékosok a taktikai utasítást" - nyilatkozta a Tisza-partiak trénere a Délmagyarországnak.

Az F jelű kvartettben az MKB Veszprémnek nincs - igaz, nem is volt - félnivalója. A gárda százszázalékos, és már biztos továbbjutó. A szlovák Tatran Presovnak vélhetően nem sok babér terem vendégként, otthon sem bírt a riválissal, sima 35-23 lett a vége. A Veszprém egy hét múlva találkozik az előző kiírásban finalista spanyol Ciudad Reallal, az a kérdés, hogy a magyar bajnok meg tudja-e tartani a kedvezőbb sorsolást biztosító első helyét.

A férfi EHF-kupában a nyolcaddöntőbe jutás a tét. A Dunaferr a török Besiktassal találkozik. Az ellenfél kellemetlen stílusa gondot jelenthet, de így is kötelező a továbbjutás. A másik magyar résztvevő, a Tatabánya-Carbonex a Wacker Thunnal csap össze, mindkét mérkőzést Svájcban rendezik jövő pénteken, illetve vasárnap.

a magyarok szombati programja
BL, 5. forduló, D csoport
Zaporizzsja (ukrán) - Pick Szeged 16.00

az állás
1. Barcelona (spanyol) 8 pont
2. Zaporizzsja 3 (111-116)
3. Izvidac Ljubuski (bosznia-hercegovinai) 3 (99-118)
4. Pick Szeged 2

F csoport
MKB Veszprém - Tatran Presov (szlovák) 16.15

az állás
1. Veszprém 8
2. Ciudad Real (spanyol) 6
3. Dinamo Bucuresti (román) 2
4. Presov 0

EHF-kupa, a nyolcaddöntőbe jutásért, 1. mérkőzés
Dunaferr - Besiktas (török) 18.00

[origo] / (MTI)