Vágólapra másolva!
A visszavágón is vereséget szenvedett az olasz Pro Reccótól a Domino-BHSE a vízilabda Euroliga negyeddöntőjében, s ezzel a magyar gárda nem jutott a Final Fourba. Az első mérkőzésen 6-5-re győztes TEVA-VasasPlaket hosszabbítás után, büntetőkkel maradt alul a Savona otthonában, így az olasz csapat került be a négyes döntőbe.

Negyeddöntő, visszavágó:
Domino-BHSE - Pro Recco (olasz) 7-12 (0-1, 2-2, 2-5, 3-4) (videoösszefoglaló)
gól: Kiss G., Benedek, Biros 2-2, Hárai 1, illetve Calcaterra 3, Vujasinovic, Madaras, Angelini 2-2, Deserti, Mannai, Mangienta
továbbjutott: a Pro Recco, kettős győzelemmel, 23-15-as összesítéssel

Óriási várakozás előzte meg a hét olimpiai bajnokot felvonultató, ötszörös magyar bajnok Domino, illetve a Madaras Norberttel és Szívós Mártonnal felálló Pro Recco összecsapását. A hazai játékosok és szurkolók egyaránt bíztak abban, hogy sikerül ledolgozni a háromgólos hátrányt (11-8), és a fővárosiak ismét bejutnak a Final Fourba.

Kovács István együttese görcsösen, kapkodva kezdett, sorra puskázta el az emberelőnyöket, és Vujasinovic a negyed egyetlen találatával a vendégeket juttatta előnyhöz. A 9. percig kellett várni az első hazai gólra, ám a Honvéd ezután sem tudott igazán kibontakozni. Vujasinovic ismét mattolta Gergelyt, de Hárai rögtön egyenlített. A házigazdák a játékrész hátralévő részében is bizonytalanok voltak a befejezéseknél, a szünetre a magabiztosan pólózó Recco vonulhatott előnnyel (2-3).

Fordulás után sem találták Benedekék a vendégek betonvédelmének ellenszerét, sőt az olaszok nem csak a védekezésben, de a támadásban is föléjük nőttek. A hazai hívek dermedten figyelték kedvenceik vergődését, akik számára a harmadik 8 percben nemcsak a továbbjutás, hanem a győzelem is elúszott. Molnár centerposzton alulmaradt Calcaterával szemben, míg a magyar válogatott klasszisának momentuma sem volt, addig az olasz középjátékos rendre lefordult őrzőjéről (4-7).

A zárófelvonásban becsületből még küzdött a magyar gárda, de a különbség tovább nőtt, az olaszok nem csak eredményesen, de tetszetősen is játszottak. A hajrában Madaras bal keze kétszer is villant, a parádézó olasz kapus eszén pedig Biroséknak szinte lehetetlen volt túljárni.

A Recco a játék minden elemében felülmúlta riválisát, és megérdemelten jutott a Final Fourba. A Domino az elmúlt négy évadban rendre ott volt a végelszámolásnál, ezúttal azonban már a negyeddöntőben búcsúzni kényszerült.

"Csak gratulálni tudok a Reccónak, hiszen kihasználták azt a lehetőséget, amit adtunk nekik. Az első negyedben gyakorlatilag megismétlődött az olaszországi mérkőzés, mi sorra hagytuk ki az emberelőnyöket, míg ők az egyetlen igazi helyzetüket gólra váltották. A találkozó nagyon hamar eldőlt, hiszen olyan hibákat követtünk el, amelyek ezen a szinten megengedhetetlenek" - nyilatkozta a lefújást követően Kovács István, a Domino BHSE vezetőedzője.