Vágólapra másolva!
Hiába halasztatta el mérkőzését az izraeli jégkorong-válogatott, szerdán is alapos verést kapott a magyaroktól. Pat Cortina tanítványai - a háromgólos Vas Márton vezetésével - 8-0-ra nyertek a divízió I-es világbajnokság 2. fordulójában, s százszázalékosan várhatják a csütörtöki, Franciaország elleni fontos összecsapást.

Eredmény, divízió I-es jégkorong-vb, 2. forduló
Magyarország - Izrael 8-0 (3-0, 3-0, 2-0)
gól:
Vas M. (6., 14., 26.), Kovács (8.), Peterdi (28.), Szélig (35.), Palkovics (53.), Gröschl (56.)

A holokauszt-emléknap miatt keddről áttett találkozót magyar rohamok vezették be, Palkovicsékat az sem zavarta, hogy Peterdi fél perc elteltével kétperces kisbüntetést kapott. Előbb az Alba Volán csatára hagyott ki helyzetet hátrányban, majd a dunaújvárosi Vas Márton cikázott a védőkön keresztül, de Guszin kapus védett.

Az 5. percben Spivak jutott a kiállítás sorsára, ezt Vas Márton gyorsan kihasználta, máris vezetett az együttes (1-0). Két perc sem telt el, máris kettőre nőtt az előny: Kovács Csaba középre lőtt korongja egy védőről pattant a kapuba (2-0).

A honosított orosz játékosok, illetve a Stanley-kupa-győztes szakvezető, Jean Peron irányítása ellenére a harmad felének elteltével is látni lehetett, Izrael csapata nem üti meg a másodosztály szintjét. A 14. percben Vas kapott ismét kiváló indítást, bár hátulról meglökték lövés közben, a korong megtalálta az utat a hálóba (3-0). A hajrában még kivédekezett a csapat egy kettős emberhátrányt, s nyugodt előnnyel mehetett pihenőre.

A második 20 percet is ellenállhatatlanul kezdte az együttes, a 26. percben Vas már harmadik találatát szerezte, majd Peterdi vágott a kapuvas alá egy korongot olyan erővel, hogy még Guszin kulacsa is elröppent helyéről (5-0). A 35. percben Szélig a kék vonaltól bikázott hatalmasat a korongba, amely Guszin fejvédőjét súrolva védhetetlenül vágódott a kapuba (6-0).

A harmadik harmadra már Guszin nem vállalta a játékot, helyére Amromin állt a kapuba, s egész jól is állta a magyar rohamokat. Ladányiék élvezték a játékot, lazán szórakoztak, a hetedik gólt Palkovics egy remek szóló után a hálóőr lábai között ütötte (7-0).

Az 56. percben pazar góllal növelte az előnyt a magyar együttes: a Palkovics, Ocskay, Gröschl háromszög végén a a Volán-csatár közelről passzolt a kapuba (8-0). A mérkőzés legjobb játékosának Vas Mártont választották a lefújást követően.

A gólzáporos győzelemmel a csapat két forduló után is hibátlan, s készülhet a csütörtöki, Franciaország elleni csatára.

Az állás:
1. Németország 4 pont (15-2)
2. Magyarország 4 (12-3)
3. Franciaország 4 (5-1)
4. Nagy-Britannia 0 (3-5)
5. Japán 0 (1-8)
6. Izrael 0 (2-19)