Vágólapra másolva!
Tizenegy gólt hozott a St. Louis és a San Jose összecsapása az NHL legutóbbi játéknapján, de nem csak ezért marad emlékezetes a mérkőzés, hanem azért is, mert a Sharks kis híján leadta négygólos előnyét, és mert Bill Guerin, a Blues csatára mesterhármasa ellenére sem lehetett boldog.

Lesarkíthatjuk arra is a dolgot, hogy a góljai mellett egy gólpasszt is kiosztó Guerin kevés volt a Joe Thornton, Jonathan Cheechoo duó ellen, melynek tagjai egyaránt egy góllal és három assziszttal zárták az estét. Guerinnek ez a szomorú mesterhármas volt pályafutása hetedik triplája, utoljára még dallasi játékosként ért el hasonlót 2004 márciusában. A Blues otthonában egyébként nem szívesen látott vendég a San Jose, a St. Louis ugyanis 2003 decembere óta nem tudja legyőzni a Cápákat.

Peter Budaj, a Colorado kapuvédője pár nap alatt megjárta a mennyet és a poklot, a Dallas ellen lecserélték, mert 26 perc alatt négy gólt kapott, az Anaheim ellen viszont óriási formában tevékenykedett a háló előtt, és 39 lövést hárítva kulcsszerepe volt az Avalanche győzelmében.

A denverieknek most minden pont duplán számít, hiszen nyolc egység a lemaradásuk a rájátszást érő nyolcadik helyen álló Minnesota mögött, és 1995 óta mindig ott volt a playoffban a gárda, így idén is szeretné folytatni ezt a sorozatot. Budajnak ez volt idénybeli második, pályafutása negyedik shutoutja, mellette Milan Hejduk volt a Colorado hőse, aki gólt lőtt, majd közreműködött Paul Stastny találatánál.

Nem lehetett túljárni Ed Belfour eszén sem, a Florida 41 éves kapusa hetvenhatodszor nullázta le az aktuális ellenfél támadóit, ezúttal a montreali csatárok ellen nyert meg minden párharcot, és ezzel beérte az örökranglista nyolcadik helyén álló Tony Espositót. A Panthers sem rendezett gólfesztivált, de Jay Bouwmeester találata így is két pontot ért a floridaiaknak, akik az idényben négyből háromszor lenyomták a Canadienst.

A játéknap harmadik rolózása a bostoni Tim Thomas nevéhez fűződik, a Bocsok a tavalyi döntős Edmontonnak rámoltak be egy válasz nélküli hármast. Elöl sem tétlenkedtek a társak, Brandon Bochenski negyedik meccsén negyedszer volt eredményes, ráadásul Marco Sturm két góljából is kivette a részét előkészítőként.

Vincent Lecavalier, a Tampa Bay csatára még Wayne Gretzkyt, a Phoenix edzőjét is lenyűgőzte, a két gólja mellett ugyanis állandó rettegésben tartotta a Coyotes védőit. Nem mellékesen 37 gólnál tart a szezonban, amivel egyéni csúcsot ért el, és mindössze öt újabb találat kell ahhoz, hogy átírja az egy idényen belüli gólcsúcsot, amit eddig Brian Bradley tartott a Tampánál. A Lightning 5-3-ra nyert, és lőtávolon belül van a Délkeleti csoportot vezető Atlanta mögött.

A Thrashers ezúttal csúnya zakóba szaladt bele Calgaryban, a kanadai brigád remekül kihasználta, hogy csődöt mondott a vendégek emberhátrányos védekezése, és a négyből három gólt is létszámfölényben szereztek. Az Islanders szétlövésben bizonyult jobbnak a Torontónál, érdekesség, hogy a büntetőpárbajban eredményesnek bizonyult a New York-i Frans Nielsen, aki a ligában még nem iratkozott fel a góllövők közé, de a hétfői gyakorláson annyira érezte a rávezetéseket, hogy Ted Nolan edző úgy döntött, hogy élesben is beveti a dán csatárt, aki nem is hagyta cserben mesterét.

Eredmények:
Carolina Hurricanes - Los Angeles Kings 2-1
Boston Bruins - Edmonton Oilers 3-0
Toronto Maple Leafs - New York Islanders 2-3 - szétlövéssel
Montreal Canadiens - Florida Panthers 0-1
Tampa Bay Lightning - Phoenix Coyotes 5-3
St. Louis Blues - San Jose Sharks 5-6
Colorado Avalanche - Anaheim Ducks 2-0
Calgary Flames - Atlanta Thrashers 4-1