Vágólapra másolva!
A Detroit Red Wings elsősorban kapusa, Dominik Hasek parádéjának köszönhetően az első mérkőzésen 2-1-re legyőzte a vendég Anaheim Ducksot az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) Nyugati-főcsoportjának döntőjében. A cseh hálóőr a vendégek 31 lövését hatástalanította a detroiti találkozón.

Rájátszás, Nyugati-főcsoport, döntő, 1. mérkőzés:
Detroit Red Wings - Anaheim Ducks 2-1
A párharc állása: 1-0 a Detroit javára.
Az összecsapás az egyik fél negyedik győzelméig tart.

Mindeközben pénzbírságra és közmunkára ítélte a bíróság Ed Belfourt és Ville Peltonent, a Florida Panthers két játékosát. A hokisok április 9-én hajnalban rendőrökkel verekedtek egy éjszakai bárban. Belfour 400 dolláros büntetést kapott, és 20 órai közmunkára ítélték. A finn Peltonen - aki jelenleg a moszkvai világbajnokságon elődöntős válogatott tagja - 15 órás közmunka mellett 385 dollárt köteles fizetni.

Szombatra az is kiderült, hogy nem kell csípőműtétet végrehajtani Mats Sundinon, a Toronto Maple Leafs sztárján. A svéd olimpiai és világbajnok csatárt tüzetesen átvizsgálták, és az orvosai úgy döntöttek, nem kell kés alá feküdnie.

Félő volt, ha a 36 esztendős klasszist operációnak vetik alá, s be kell fejeznie pályafutását. Az 1989-es amatőr játékosbörzén (draft) első helyen elkelt Sundin 1231 NHL-mérkőzésen 1243 pontot (523 gól, 720 gólpassz) gyűjtött.