Vágólapra másolva!
A címvédő Anaheim szétlövéssel nyert a Los Angeles ellen az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL). A Kacsák győzelme sokáig nem tűnt kérdésesnek, ám a Kings kétgólos hátrányból felállt az utolsó harmadban.

Hiába vezetett 40 percet követően 3-1-re az Anaheim, a Los Angeles az utolsó harmadot alaposan megnyomta. Persze van ebben már gyakorlata a Kingsnek, hiszen vasárnap úgy nyert 6-5-re a Dallas Stars ellen, hogy az utolsó harmad előtt 4-0-ra még az ellenfél vezetett, ám egy 5-1-es szériával sikerült a hosszabbítást kiharcolni.

Most is hasonló volt a forgatókönyv, Ryan Getzlaf, Todd Marchant és Kent Huskins találataira csak Tom Preissing tudott válaszolni, a hajrában aztán Matt Moulson és Michael Cammalleri révén sikerült az egyenlítés.

A hosszabbítás nem hozott döntést, szétütésben viszont a Kacsák brillíroztak, s Corey Perry, illetve Andy McDonald révén kiharcolták a győzelmet.

A liga vezetősége megbüntette a New York Rangerst és a Toronto Maple Leafst, valamint két játékost, aki összeverekedett a két együttes szombati mérkőzése előtt, a bemelegítés során. A Rangers 25 ezer, a Maple Leafs pedig 10 ezer dolláros büntetést kapott, az előbbi csapatot erősítő Sean Averynek 2500, az utóbbi együttesben szereplő Darcy Tuckernek pedig ezer dollárt kell befizetnie.

Az NHL a büntetés indoklásában megjegyezte: Avery szűk egy héttel korábban szintén részese volt egy verekedésnek és Tuckert is felelősség terheli a szombati incidensért, a kluboknak pedig viselniük kell játékosaik sportszerűtlen viselkedésének következményeit.

Eredmények:
Atlanta Thrashers - Florida Panthers 3-2 - hosszabbítás után
Toronto Maple Leafs - Montreal Canadiens 3-4 hosszabbítás után
St. Louis Blues - Detroit Red Wings 4-3
Calgary Flames - Minnesota Wild 3-2
Anaheim Ducks - Los Angeles Kings 4-3 - szétlövés után