Vágólapra másolva!
Az utóbbi évek legnagyobb bravúrját vitte véghez a magyar férfikézilabda-válogatott, amely a norvégiai Európa-bajnokság nyitómérkőzésén 35-28-ra verték a 2005-ös világbajnok spanyolokat. A magyarok legnagyobb hőse ismét a Pick-Szeged kapusa, Puljezevics Nenad volt, aki nemcsak a magyar drukkereket, de a spanyolokat is elkápráztatta.

A hivatalos statisztikák szerint "Puki" 44 lövésből 16-os fogott meg, ez 36 százalékos teljesítmény. Ehhez persze hozzá kell tenni azokat a bravúrokat, amelyek után visszakerült a labda a spanyolokhoz - ezek ugyanis nem számítódnak bele a statisztikákba.

Puljezevics mindent megtett, amit lehetett: hetest védett, ziccerek sokaságánál akadályozta meg a spanyolokat a gólszerzésben, a szélsőket pedig annyira elbizonytalanította, hogy olykor még a kaput sem találták el.

A madridi AS szerint a jobbszélső Rocas válogatottbeli pályafutása során még sohasem nyújtott ennyire gyenge teljesítményt, mint most: a Barcelona klasszisa (aki korábban ötvenszer öltötte magára a nemzeti mezt) 11 kísérletből mindössze négy gólt szerzett.

Hogy mennyire rettegett Puljezevictől, arra példa a találkozó utolsó időkérése, ahol a szegedi hálóőr jelezte, a jobbszélsőt ő "fogja"...

"Ez nem lehet igaz. Sebezhető, nagyszájú, kapusteljesítmény nélküli, puhány - ez nem lehet a spanyol válogatott" - elemez a madridi elmundo.es. A Marca már arról cikkez, hogy rendben van, hogy veszíteni tudni kell, de a csapat csak akkor tarthatja életben érmes reményeit, ha szombaton a fehéroroszokat, vasárnap pedig a világbajnok németeket is megveri.

"Juan Carlos Pastort teljesen meglepték a Nagy László vezette magyarok" - írja az El Mundo Deportivo. "A támadásbeli türelmetlenség hiánya vezetett a vereséghez" - állítja a sport.es tudósítója.

A mérkőzés után persze nem maradhattak el a nyilatkozatok sem.

Juan Carlos Pastor, a spanyolok szövetségi kapitánya: "Rengeteg hibát követtünk el támadásban, s a bár a második játékrész elején sikerült faragnunk a hátrányon, Puljezevics védései döntőnek bizonyultak. Most már csak egyetlen dologra van szükségünk: pontokra, pontokra, pontokra."

Mariano Ortega, akit a spanyolok legjobbjának választottak a találkozót követően: "Egyértelmű, ez nem a mi mérkőzésünk volt. A magyarok kiválóan védekeztek, kapusuk hihetetlenül védett, mi viszont számtalan labdát elveszítettünk. A meccset követően azonnal leültünk, s átbeszéltük a dolgokat, hiszen hibáinkat azonnal ki kell javítanunk, s olyan gyorsan tanulnunk kell belőlük, ahogy csak tudunk."

Puljezevic Nenad, a mérkőzés egyik magyar hőse: "Nagyon örülök, hogy nyertünk. Jól felkészültünk, így a győzelem nem lepett meg, csak az, hogy hétgólos különbséggel sikerült. Mindent meg tudtunk valósítani a pályán abból, amit előtte elterveztünk."

Mocsai Tamás, a csapat jobbátlövője: "Azt hiszem, döntőnek bizonyult a védekezésünk, de azt hiszem, támadásban is úgy játszottunk, ahogy valójában tudunk. Ezen meccs formájára már fel lehet építeni az Európa-bajnoki szereplést. Szombaton a világbajnok németekkel játszunk, de az teljesen más mérkőzés lesz."

Skaliczkit várja a Loki
Legutóbbi két mérkőzésen mindössze egy pontot szerzett a DVSC-Aquaticum nőikézilabda-csapata, s a hírek szerint a Derecske és a Goldberger elleni kisiklások komoly következményekkel járhatnak. A zuhanyhíradó edzőváltásról beszél, ám Varga József helyzetével kapcsolatban a tulajdonosi kör nem akar elhamarkodott döntést hozni.
"A vezetés nem mehet el szó nélkül a csúfos szezonkezdet mellett, biztosan lesznek szankciók, amelyek a csapatot érintik" - nyilatkozta a Hajdú Online-nak Fekete György, a Loki ügyvezetője.
A lap úgy tudja, a klubvezetés meg akarja várni a férfikézilabda-Eb végét, hiszen a csapat szakmai igazgatójának, Skaliczki Lászlónak még elemeznie kell a találkozókat.