Vágólapra másolva!
Hétfőn, július 21-én kezdte a felkészülést a BSE-FCSM élvonalbeli nőiröplabda-csapata a felújított városmajori csarnokban. A fővárosi klub vezetői nem határoztak meg számszerű célt, azt viszont kijelentették: az együttesnek a maximumot kell nyújtania, és látványos röplabdát kell játszania minden meccsen.

A nyári pihenőidőszakban két játékos távozott a BSE együttesétől, és négyen érkeztek. "Németh Zsuzsanna a Vasasban, a Kovács Eszter pedig a román Dinamo Bukarestben folytatja pályafutását" - mondta Nagy Jenő szakosztályvezető.

"Érkezett Gudmann Csilla és Mester Orsolya Gödöllőről, valamint Horváth Alexandra Kaposvárról és Szombathelyi Szandra Angyalföldről. Még egy szabad státuszunk van, amit egy centernek szánunk, valószínűleg ezt Liliom Rita kapja, aki decemberben tér haza az Egyesült Államokból, mert befejezi az egyetemi tanulmányait. Az első héten egy, a folytatásban két edzés lesz naponta. Sikeréhes játékosaink elérhetik ugyanazt az eredményt, amit a legutóbbi szezonban, illetve túl is szárnyalhatják azt, ez attól is függ, hogy csapatunk új tagjai megfelelően be tudnak-e illeszkedni."

Forrás: [origo]

A BSE-nél a következő szezonra nem határoznak meg számszerű elvárást. Nagy Jenő közölte: az a cél, hogy az edző a maximumot hozza ki a csapatból!

"Együttesünknek látványos röplabdát kell játszania a vele azonos képességű, valamint a nála gyengébb csapatok ellen" - folytatta a szakosztályvezető.

"Az új edző, Nyári Sándor, és az új feladó, Gudmann Csilla garancia arra, hogy a BSE a jövőben más stílust képvisel majd, mint korábban. Realitásnak tartom a dobogóra kerülést a bajnokságban, de ismétlem, ezt hivatalosan nem fogalmaztuk meg. A felkészülés során a hagyományos pozsonyi ellenfeleken kívül lengyel, osztrák és szerb csapatokkal szeretnénk játszani, és egy alkalommal mi is vendégül látnánk külföldi együtteseket."

A BSE 2008-2009-es kerete:
Feladók: Gudmann Csilla, Molnár Hajnalka
Centerek: Kovács Tímea, Kiss Bernadett
Ütők: Lengyel Viktória, Horváth Alexandra, Takács Zsófia, Mester Orsolya, Földesi Nóra
Liberók: Tóth Andrea, Tóth Réka
Univerzális: Szombathelyi Szandra, Liliom Rita (decembertől)
Edző: Nyári Sándor