Vágólapra másolva!
A múlt szombati Balaton-átúszás után erre a hét végére is jut egy rangos sportesemény Balatonboglárra: a Platán strandon pénteken és szombaton rendezik meg a Nestea strandröplabda ob-t. A versenyzők az elmúlt hetekben nyolc tornán gyűjthettek értékes ranglistapontokat, s a fináléban - tiszta lappal indulva - már csak a legjobb tizenhat férfi és női páros meccselhet a bajnoki érmekért.

Az ob keretén belül idén Százhalombattán, Cegléden, Nyíregyházán, Vonyarcvashegyen, Szolnokon, Agárdon, Dévaványán és Gyenesdiáson rendezték meg az A kategóriás tornákat, valamint a mesterversenyeket, amelyeken ranglistapontokat lehetett szerezni.

A férfiaknál hetvenhárom, a nőknél ötvenegy páros nevezett, ám akadtak, akik nem csak egy partnerrel próbáltak szerencsét. Így a nőknél elméletileg a Gudmann Csilla, Nagy Krisztina duónak is helye lenne a döntőben a megszerzett 140 pontjával, de Gudmann Mátrai Beátával, Nagy pedig Mester Orsolyával kvalifikálta magát.

A férfiaknál a Koch Norman, Szauter Péter kettős mind a nyolc versenyen elindult, és 728 pontjával a selejtezők legeredményesebbje lett, míg a nőknél ugyanez a cím a Nyári Virág, Kiss Regina duónak dukál, amely négy nekifutás során 522 pontot szorgoskodott össze.

Forrás: [origo]

Ez nem birkózás, de a kérdés itt is helytálló: vajon ki kerül kétvállra a döntőben?

Érdekesség, hogy a bajnoki címvédők, vagyis a Koch Róbert, Nagy Péter és a Dambendzet Nathalie, Józsa Zsuzsanna párosok csupán két-két mesterversenyen indultak. Előbbiek Agárdon és Gyenesdiáson is a Bagics Balázs, Tóth II Gábor kettőstől kaptak ki a döntőben, majd az elődöntőben, így tehát tornagyőzelem nélkül érkeznek a finálé helyszínére. Koch Róbert azonban korábban kijelentette, hogy igazából csak az utolsó verseny, a nagydöntő érdekli őket, ami az előtt van, csupán ráhangolódás számukra. "Az elmúlt néhány szezont figyelembe véve most zajlik a legnagyobb csata a végső győzelemért!" - szögezte le Nagy Péter.

Koch Normanék az első öt állomáson kivétel nélkül az első helyen végeztek, azóta viszont gyengélkednek. "Agárdon kedvezőtlen volt a sorsolásunk, Dévaványa előtt pedig nem tudtunk edzeni, ezért nem is voltunk elkeseredve, hogy ezen a két tornán nem győztünk. Gyenesdiáson azonban már nagyon idegesített minket, hogy a főtábla második fordulójában és a vigaszágon is bajnokesélyes párossal találkoztunk. Fejben nem bírtuk, rosszul játszottunk, sokat hibáztunk, pontatlanok voltunk. A döntőre napi két edzéssel készülünk, szeretnénk egyenes ágon az elődöntőbe jutni, szerencsére ezúttal kedvező a sorsolásunk, csak élni kell a lehetőséggel! Nagyon szeretnék a testvéremék ellen döntőt játszani!" - vallotta be Koch Norman.

Agárdon, Dévaványán és Gyenesdiáson a Bagics Balázs, Tóth II Gábor duót koronázták meg.
"A férfi ifjúsági válogatott másodedzőjeként Izsákon vagyok edzőtáborban, ezért csak csütörtökön tudunk Gáborral homokon gyakorolni. A döntőn bármi lehet, eddig szerencsések voltunk, mert nem akadtak nagy hullámzások a játékunkban, fejben és fizikálisan is jól bírtuk a sorozatterhelést. Ha továbbra is stabilak leszünk, összejöhet az aranyérem!" - mondta el Bagics Balázs.

A strandröplabdázás hazai királynőinek számító Dambendzeték idén még nem találtak legyőzőre, Agárdon és Gyenesdiáson is nyertek. A tavalyihoz hasonló érett játékot mutattak be, s ha Balatonbogláron is ilyen lendületesen, összeszedetten játszanak, a többieknek nehéz lesz megakadályozniuk az újabb sikerüket. "Határozott célunk a címvédés!" - jelentette ki Józsa Zsuzsanna, aki azonban elismerte, hogy Gyenesdiáson az elődöntőben többet hibáztak a megengedhetőnél.

Érdekesség, hogy a ranglistavezető Nyári Virág, Kiss Regina páros egyetlen tornán sem tudott aranyérmet szerezni, de természetesen nem véletlen, hogy ez a duó gyűjtötte a legtöbb pontot. A sportág hazai történetében rekordbajnok, ötszörös aranyérmes Nyári Virág személye garancia a sikerre. Társa, a 2006-os bajnok Kiss Regina is tapasztaltnak számít, hiszen korábban nővérével, Bernadettel számos nemzetközi versenyen indult. "Virággal nagyon jó strandröplabdázni, próbálok tőle minél többet tanulni. Tavaly és tavalyelőtt is döntőt játszottam, szeretném, ha idén is bekerülnénk a fináléba" - árulta el Kiss Regina.

A Gudmann Csilla, Mátrai Beáta páros a ceglédi torna megnyerése után Nyíregyházán és Vonyarcvashegyen is a legjobbnak bizonyult, majd az egység tagjai a folytatásban szünetet tartottak, nyaralni mentek. A kihagyás után Gudmann ráadásul elkezdte az alapozó edzéseket klubcsapatánál, a BSE-nél, így pedig nem könnyű jól teljesíteni a homokon. Gyenesdiáson már nem is kerültek dobogóra. Megbosszulja-e magát a háromhetes szünet, vagy újra lendületbe jönnek a rendkívül lelkes, motivált, egymásért küzdeni mindig képes játékosok? Szombaton délután ez is kiderül.