Vágólapra másolva!
Szerdán Komotiniben megkezdi Európa-bajnoki selejtezősorozatát a magyar férfikézilabda-válogatott, amelynek egyértelmű célja, hogy kijusson a 2010-es ausztriai kontinensviadalra.

Ezen a héten dupla fordulóval veszi kezdetét az új lebonyolítási rendszerű Európa-bajnoki selejtezősorozat. A 2010. január 19. és 31. között sorra kerülő 16-os döntő két biztos résztvevője a rendező Ausztria és a címvédő Dánia. A fennmaradó 14 helyért a kontinens 36 válogatottja hét csoportban, oda-visszavágós körmérkőzés formájában küzd meg. Minden csoportban az első kettő helyezés ér kvalifikációt.

Az áprilisi sorsoláson a magyar válogatott az idén januári kontinensviadalon döntőt játszó és végül ezüstérmet szerzett Horvátország, valamint Szlovákia, Görögország és Finnország együttesével együtt a 4. csoportba került.

A mieink szerdán Komotini városában az ellen a görög együttes ellen mutatkoznak be, amely az elmúlt időszakban több figyelemre méltó eredményt ért el. A jövő januári világbajnokságra ugyan nem jutott ki a hellén gárda, viszont a júniusi vb-selejtezők során, hazai pályán 32-31-re legyőzte az idei olimpiai bronzérmes Spanyolország együttesét.


Hajdu János szövetségi kapitány 16 játékossal kelt útra, az ellenfél hazai környezetben veszélyesnek számít. A találkozó magyar idő szerint 17 órakor kezdődik. A magyarok vasárnap Veszprémben a legerősebb riválist, a horvát gárdát fogadják.

Az Eb-selejtező 4. csoportjának heti programja:
1. forduló, október. 29., szerda:
17.00:
Görögország - Magyarország (tv: Sport1)
18.00: Horvátország - Finnország

2. forduló, november 2., vasárnap
13.00:
Finnország - Görögország
13.30: Magyarország - Horvátország (tv: m1)

A magyarok utazó kerete:
kapusok:
Fazekas Nándor (Gummersbach), Puljezevics Nenad (Pick Szeged)
balszélsők: Iváncsik Gergő (MKB Veszprém), Törő Szabolcs (Dunaferr)
balátlövők: Grebenár Gábor (Dunaferr), Ilyés Ferenc (Veszprém), Putics Barna (Essen)
irányítók: Császár Gábor (Viborg), Eklemovics Nikola (Veszprém)
beállósok: Gál Gyula (Veszprém), Herbert Gábor (Szeged), Zubai Szabolcs (Dunaferr)
jobbátlövők: Nagy László (Barcelona), Mocsai Tamás (Lemgo)
jobbszélsők: Gulyás Péter (Veszprém), Iváncsik Tamás (Veszprém)

A görög keret:
kapusok:
Hszarilaosz Deliosz (Veriasz), Konsztantinosz Tszilimparisz (Stralsunder, német)
mezőnyjátékosok: Szavasz Karipidisz, Grigoriosz Szanikisz, Dimitriosz Tszimurtosz (mind Melsungen, német), Sztairosz Papadopulosz, Nikosz Boitszasz, Nikosz Tszufrasz (mind Veriasz), Nikolaosz Szamarasz, Konsztantinosz Hantsziarasz (mindkettő Stralsunder, német), Nikolaosz Riganasz, Georgiosz Bakalisz (mindkettő Fermaikosz), Alekszandrosz Kotelidasz, Giorgosz Zarabinasz (mindkettő Panelliniosz), Alekszandros Albanosz (Gummersbach, német), Giorgosz Halkidisz (Wetzlar, német), Giorgosz Kocifasz (PAOK), Szpirosz Balomenosz (Balingen-Weilstetten, német)