Vágólapra másolva!
Hét győzelem után először kapott ki a listavezető San Jose Sharks az NHL-ben. A rivális Phoenix Coyotes finn csatára, Olli Jokinen kétszer volt eredményes, és adott egy gólpasszt is. A gárda orosz tehetsége, Viktor Tyihonov - a legendás szovjet-orosz edző unokája - megszerezte pályafutása első NHL-gólját.

David Booth NHL-karrierje első mesterhármasát érte el, ezzel nyert a győzelmet hat meccs óta hiába hajszoló Florida Panthers az esélyesebb Anaheim Ducks otthonában, ugyanakkor a Chicago Blackhawks és az Atlanta Thrashers sorozatban negyedik diadalát aratta.

A Chicago utoljára a 2001/2002-es szezonban rajtolt ilyen jól (17 pont 13 meccsből), akkor el is jutott a rájátszásba a gárda, amelynek tagjai közül hatan értek el minimum két pontot a Calgary 6-1-es kiütése alkalmával.

Az Edmonton a New Jersey otthonából hozta el a pontokat, méghozzá nem kis részben Jeff Drouin-Deslauriers-nek köszönhetően, aki először állt a kapuban októbe közepe óta, és 37 védéssel hálálta meg a bizalmat sőt, a második edmontoni találatnál gólpasszt jegyzett.

Az Oilers góljain Sheldon Souray és Ales Hemsky osztozott (Lubomir Visnovsky mindkét gól előkészítéséből kivette a részét), a cseh jobbszélső zsinórban negyedik meccsén volt eredményes.

eredmények:
Carolina Hurricanes - Atlanta Thrashers 2-5
Chicago Blackhawks - Calgary Flames 6-1
New Jersey Devils - Edmonton Oilers 1-2
Anaheim Ducks - Florida Panthers 1-3
Phoenix Coyotes - San Jose Sharks 4-2