Vágólapra másolva!
Könnyen lehet, hogy a Kometal Szkopje brazil balátlövője, Eduarda Amorim néhány napon belül a Győri Audi ETO nőikézilabda-csapatához szerződik. A klub szóban már megállapodott a 22 éves játékossal, aki a tervek szerint 2011 nyaráig erősíti majd a magyar bajnokcsapatot.

Azt ősz óta tudni lehet, hogy a macedónok egykori BL-győztes csapata komoly anyagi gondokkal küzd, így kénytelen lesz megválni néhány piacképes játékosától. Közülük a legkapósabb kétségkívül Eduarda Amorim, akit már a Szkopje elleni győri BL-találkozó után megkeresett az ETO vezetősége.

A brazil sztár szimpatizált az ajánlattal, ám az események igazából az elmúlt napokban gyorsultak fel. A hírek szerint Amorim akár napokon belül aláírhatja új, 2011 nyaráig szóló szerződését, s márciusban csatlakozhat is a bajnokcsapathoz.

A balátlövő a BL-ben nem léphet pályára, a Magyar Kupában és az NB I-ben viszont az ETO rendelkezésére állhat.

Forrás: AFP

Ami a Szkopjét illeti, macedóniai információnk szerint a klub osztrák szponzorra vár, amennyiben nem sikerül komoly befektetőt találnia, úgy Eduarda Amorim mellett Julija Portjankót is értékesíti, s várhatóan még néhány klasszist kölcsönad más csapatoknak.