Vágólapra másolva!
Szerdán eldőlt, hogy az MKB Veszprém KC szerb jobbátlövője, Marko Vujin további három évig a BL-negyeddöntős csapat kézilabdázója marad. Új szerzemény a bosnyák balátlövő Mirsad Terzic, aki szintén hároméves szerződést írt alá a Veszprémhez.

"Sokat gondolkodtam ebben az évben a jövőmről, és arra jutottam, hogy a legfőbb célom az, hogy Bajnokok Ligáját nyerjek a veszprémi csapattal. Ezzel fekszem, ezzel kelek, ezért edzek keményen. A legjobb barátomat veszítettem el februárban, akinek a legfőbb vágya az volt, hogy BL-t nyerjen az MKB Veszprémmel. Érte, az ő BL-győzelméért is küzdeni fogok a következő években" - nyilatkozta Vujin a veszpremkfc.hu-nak.

"Úgy érzem, sokat fejlődtem Veszprémben, itt lettem jó játékos, és nagyon sokáig szeretnék még Mocsai Lajossal dolgozni. Amikor ide igazoltam, tudtam, hogy nagyon jó a közönség, viszont amilyen támogatást kaptam a szurkolóktól az elmúlt hónapokban, azt korábban elképzelni sem tudtam. Akkor is mellettem álltak, amikor úgy volt, hogy távozom. Meccs előtt, meccs után, a városban, a csarnokban egyaránt éreztem a szeretetüket. A kérdés az utolsó három hónapban az volt, hogy maradok-e Veszprémben vagy megyek a Ciudad Realba. Úgy döntöttem, hogy szeretnék maradni, s ehhez nagyban hozzájárult a szurkolók szeretete is."

Vujin szerint igen jó esélye van a kupasikerre az MKB-nak. "Úgy érzem, hogy a mutatott játék alapján idén a CR és a Kiel mögött a harmadik legjobb európai csapat volt a Veszprémé, de jövőre feljebb szeretnénk lépni. Egész Európában tudják, hogy a Veszprém nagyon nagy csapat, és fantasztikus volt az a játék, amit a tragédia után produkált. Ha olyan akarattal tudunk küzdeni, ahogy az utóbbi időben, akkor kis szerencsével a jövőben mi is BL-győztesek lehetünk."

A jobbátlövő arról is beszélt a veszprémkfc-nek, hogy mit érzett Marian Cozma halála után. "A februári tragédia után annyira szomorú voltam, hogy a lehető leghamarabb el akartam menni innen. A legjobb barátomat veszítettem el, de miután eltelt egy kis idő és úgy kezdtünk el játszani, mint még soha, a csapat úgy összeállt, mint még soha, akkor rájöttem, hogy ez az a hely, ahol élni és játszani szeretnék, ahol sok trófeát szeretnék nyerni, és azokat Mariannak elküldeni. Az ő emlékét a szívemben mindenhová magammal viszem. Ő az évek folyamán rengeteg alkalommal mondta nekem, hogy a Veszprém a világ legjobb csapata és Bajnokok Ligáját fog nyerni. Én mindent el fogok követni, hogy ez sikerüljön!"

Az új szerzemény, a balátlövő bosnyák Mirsad Terzic megerősítette, hogy hároméves szerződést írt alá a Veszprémhez: "Az Izvidar Ljubuski, a Zagreb és a Celje csapatában játszottam eddig. Előző klubom, a Celje Pivovarna Lasko nagyon profi volt, de sajnos ebben az évben gazdasági problémái adódtak. Eredetileg 2011-ig volt szerződésem velük, de a gondok miatt ezt módosítottuk. Úgy érzem, hogy a veszprémi szerződésem a legnagyobb előrelépés a pályafutásomban. Nagyon jó eredményekkel rendelkező, profi klub, amelyben hatalmas kézisegyéniségek szerepelnek."