Vágólapra másolva!
Továbbra is nyeretlen a Szeged a nőikosárlabda Euroligában, miután az ötödik fordulóban szerdán hazai pályán kikapott a cseh Brnótól. A Sopron is cseh csapattól szenvedett vereséget, Székely Norbert tanítványai Prágában szaladtak bele egy kiadós zakóba. A játéknap mérlegén a Pécs javított, amely végig vezetve nyert Lille-ben.

eredmény, 5. forduló, D csoport:
Szeviép-Szeged - Brno (cseh) 54-71 (11-21, 16-15, 12-17, 15-18)
a magyar csapat legjobb dobói:
Németh 13, Ciglar 13

Az újonc Szeged még nem nyert a kontinenssorozatban (0/3), és már a meccs elejétől kérdéses volt, hogy vesszőfutása a 2006-ban Euroliga-győztes Brno ellen szakad-e meg.

A 3/1-es mutatóval csoportelső csehek amerikai légiósai, Taj McWilliams és Dewanna Bonner ugyanis alaposan megszórták magukat, és a "mínusz tízről" induló második negyedben sem változott a játék képe. A nagyszünetben 27-36-ot mutatott a nagyóra.

Fordulás után Bencze Tamás együttesében - amelyből szívritmus-problémák miatt hiányzott a volt válogatott Fürész Emőke - csak Németh Bernadett és Iva Ciglar teljesített átlagon felül, így a vendégek egyre jobban elhúztak, és végül magabiztosan hozták a papírformát.

A 0/4-es mutatónál tartó Tisza-partiak egy hét múlva a francia Tarbes-ot fogadják.