Vágólapra másolva!
Az eddig százszázalékos MKB Veszprém elszenvedte első vereségét a férfikézilabda Bajnokok Ligájában; Mocsai Lajos vezetőedző már korábban nyolcaddöntőbe jutott csapata a 7. forduló szombati mérkőzésén a német Bundesliga-éllovas Hamburg otthonában kapott ki 27-26-ra.

Eredmény, férfi BL, 7. forduló, B csoport:
Hamburg (német) - MKB Veszprém 27-26 (13-11)
Sporthalle Hamburg, 4000 néző
v.: Lopez, Ramirez (spanyolok)
Hamburg: Bitter, Sandström (kapusok) - Lindberg 1, M. Lijewski 4, Kraus 5/3, Vori 4, Hens 8, Flohr, G. Gille 1, B. Gille 4, Schröder
Veszprém: Fazekas - Iváncsik T. 1, Sulic 5, Laluska, Lusnyikov, Terzic 6, Iváncsik G. 2, Vujin 7/4, Császár 1, Perez, Gulyás 2, Nagy 2
hetesek: 4/3, illetve 4/4
kiállítások: 6, illetve 6 perc

A Veszprém eddig százszázalékos volt, és egy újabb győzelem szinte biztosan csoportelsőséget ért volna, ugyanakkor a Hamburg több meglepő pontvesztésen volt már túl.

Remek védekezéssel nyitott a két elitcsapat. Rossz hír volt a magyar bajnoknak, hogy csak a 7. percben talált be először, jó hír volt viszont, hogy addig csak egy gólt kapott. A 10. percben még csak 2-2 volt az állás, vagyis a kapusok zseniálisan védtek.

A hamburgi védelem szilárdan állta a rohamokat, így idővel elmaradtak a vendéggólok, és a 18. percben 8-5-re ellépett a német alakulat. Időkérés után gyorsan egyenlített a Mocsai-csapat, ám a szünet előtt megint sorozatban háromszor eredményes volt a házigazda. A félidőt az ötgólos Terzic találata zárta.

Forrás: MTI

A második játékrész elején néhány percet várni kellett, mert a pálya borítása felszakadt. A kényszerszünet után állva maradt a Veszprém, és pillanatok alatt 17-12-re megugrott a rivális. A 42. percben, amikor már 21-14-et mutatott az eredményjelző, Mocsai időt kért. Ettől beindultak a vendégek, sorra dobták a gólokat, és 24-21-re felzárkóztak. A megzavaródott németek is kikérték idejüket, és közben megint jöttek a pályamunkások, annyira dimbes-dombos volt a borítás.

A folytatásban tovább faragtak hátrányát az MKB, feljött 24-23-ra, majd a következő két gólt a hazaiak dobták emberelőnyben. Jöhetett az utolsó két és fél perc 26-24-ről, amiben ide-oda estek a gólok, és ezzel elszenvedte első vereségét a magyar bajnok.

A BL jövőre folytatódik. Február 19-én a Veszprém fogadja a szlovák Tatran Presovot, majd 26-án Koldingban, március 6-án pedig Montpellier-ben lép fel. A csoportból az első négy jut a nyolcaddöntőbe, a magyar bajnoknak ez már a hátralévő három fordulótól függetlenül sikerült.

Martin Schwalb, a Hamburg edzője: "Az első félidőben stabilan játszottunk, a fordulás után sikerült ellépnünk, de a hibáink miatt feljött a Veszprém. Sok nagy csatát vívtunk az utóbbi időben és még sok vár ránk, örülök a sikernek."

Mocsai Lajos, a Veszprém szakvezetője: "Gratulálok a Hamburgnak. Sok játékosunk betegséggel bajlódott a meccs előtt. A hazaiak jobbak voltak, pozitívum, hogy a második félidőben nagy hátrányból fel tudtunk zárkózni."


A csoport másik mérkőzésén:
Kolding (dán) - Tatran Presov (szlovák) 28-27 (14-16)

Az állás:
1. MKB Veszprém 12 pont/7 mérkőzés
2. Hamburg 9/7
3. Montpellier 8/6 (194-162)
4. Kolding 8/7 (210-223)
5. Sävehof 2/6
6. Tatran Presov 1/7

A Sävehof (svéd)-Montpellier (francia) mérkőzést hétfőn játsszák.

* * *

A Budapest Bank férfi kézilabdaliga szombati mérkőzésén:
Balatonfüred - Orosháza 25-23 (14-9)