Társoldalunk:

A kapitány szerint történelmi győzelmet aratott a nőiröplabda-válogatott

2011.06.11. 16:55

A magyar nőiröplabda-válogatott bravúros, 3-2-es győzelmet aratott a cseh csapat vendégeként az Euroliga B csoportjának szombati mérkőzésén. Jókay Zoltán szövetségi kapitánya szerint ez egy történelmi siker.

Az európai szövetség honlapja szerint Jókay Zoltán együttese - amely pénteken sima, 3-0-ás vereséget szenvedett a csehek elleni első összecsapáson - maratoni, 128 perces találkozón nyert.

Eredmény, női Euroliga, B csoport:
Csehország-Magyarország 2-3 (-19, 18, -24, 26, -16)

pénteken:
Csehország-Magyarország 3-0 (11, 14, 25)

A magyar válogatott az első fordulóban az izraeliek otthonában szerepelt, akkor egy vereség mellett egy győzelmet szerzett, ezt követően pedig Szombathelyen kétszer kikapott a bolgároktól. A következő páros mérkőzésre jövő pénteken és szombaton kerül sor Budapesten a csehek ellen.

Jókay Zoltán, a magyar válogatott szövetségi kapitánya szerint történelmi sikert aratott a válogatott. "A pénteki mérkőzést követően leültünk és átbeszéltük a dolgokat, kielemeztük a hibákat. Nyitásfogadásban most sokkal jobbak voltunk, ez pedig egy megfelelő stabilitást adott a csapatnak. Már a negyedik játszmában is megvolt az esélyünk a győzelemre, meccslabdánk is volt, de sajnos pont amikor lendületben voltunk, Liliom Rita megsérült, és szerencsénk sem volt. Az ötödik játszmában kényszerből már körülbelül a harmincadik felállásban játszottunk, de a lányok nagyon szépen tartották magukat, ettől pedig egyre idegesebbek lettek a csehek. Történelmi siker ez, nem is nagyon emlékszem, hogy mikor tudtuk legyőzni utoljára idegenben a cseheket" - mondta Jókay Zoltán.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK