Vágólapra másolva!
A szerbek elleni vb-elődöntős vereségről és a londoni olimpiára készülő csapat variációs lehetőségeiről nyilatkozott Benedek Tibor a Magyar Televíziónak.

"Dobáltuk a gólokat egymás után, és látszott a szerbeken, hogy azt se tudják, hol vannak" - emlékezett a drámai csatában elbukott vb-elődöntőre Benedek. "Sajnos, ahogy jöttek fel, úgy ült le a kispad, így kiszaladt a kezünkből az irányítás."

A háromszoros olimpiai bajnok szerint talán a játékosok is azt várták, hogy majd ugyanúgy beavatkozik, mint egykor csapatkapitányként, de szerinte Kemény Dénes olyan erős személyiség, hogy mellette egy másodedző jelentéktelennek mondható.

Az első két negyed kiváló játéka után a hajrára védekezésben kicsit leeresztett a válogatott, többekben felmerült, hogy ebben a helyzetben hiányzott Kásás Zoltán.

Benedek szerint el kell dönteni, hogy a rutin vagy a fiatalok lendülete számít többet: "Kásás szerintem visszatér majd. Ha ő ott van a vébén, akkor szerintem döntőt játszunk. Kása már nem fog rengeteg gólt lőni, viszont meg tudja szerezni a labdát kritikus helyzetben, amit más nem tud, és tud, mondjuk, egy olyan gólpasszt adni, amit nem vár senki. Ennyi kell egy ilyen meccsen, ahol egy gól dönt a végén."