Vágólapra másolva!
Mocsai Lajos szövetségi kapitány kijelölte a magyar férfikézilabda-válogatott bő, 28 fős keretét az április 6-8. között a svédországi Göteborgban rendezendő olimpiai selejtezőtornára, amelyen a magyar csapat Macedónia, Brazília és Svédország ellen lép pályára.

Amennyiben Magyarország a négyes torna első két helyének valamelyikén végez, részt vehet a londoni olimpián. Az olimpiai selejtezőre 16 játékos nevezhető, a torna közben két játékos cseréjére nyílik lehetőség.

"A 28 fős keret kijelölésénél azt tartottuk a legfontosabbnak, hogy minden posztra legalább három játékost jelöljünk, és megfelelő legyen a támadó-védő játékosok aránya" - nyilatkozta Mocsai Lajos szövetségi kapitány. "Az előzetes keret kapcsán fontos, hogy a merítési lehetőség széles legyen a majdani szűkítés előtt, és az aktuálisan a legjobb, legerősebb magyar válogatott állhasson ki az olimpiai selejtezőn, ezért is kapott helyet benne Pérez Carlos és Diaz Ivo" - mondta a szakember, hozzátéve, hogy két hete lesz a csapatnak a felkészülésre, amelyen az idegenlégiósok nem vehetnek részt.

A franciák, a németek és a szlovénok ugyanis - ahogyan a kapitány fogalmazott - nem szerepelnek a selejtezőn, ezért elképzelhető, hogy Krivokapics, Mocsai Tamás, Nagy és Putics csak később tud csatlakozni kerethez. "Ez még egyeztetést igényel, igyekszünk kikérni őket. Göteborgba 18 fős kerettel tervezünk utazni, a közvetlen felkészülést pedig minden bizonnyal 20-22 játékos kezdheti meg.

Az olimpiai selejtezőre még kaphatók a jegyek országszerte az IBUSZ-irodákban.

A 28 fős magyar keret:
Kapusok: Fazekas Nándor (MKB Veszprém KC), Mikler Roland (Pick Szeged), Tatai Péter (Pick Szeged)
Jobbszélsők: Gulyás Péter (MKB Veszprém KC), Harsányi Gergely (Tatabánya Carbonex KC), Tombor Csaba (Balatonfüredi KSE)
Jobbátlövők: Ancsi Gábor (Pick Szeged), Krivokapics Milorad (RK Cimos Koper, szlovén), Laluska Balázs (MKB Veszprém KC), Mocsai Tamás (SG Flensburg-Handewitt, német)
Irányítók: Császár Gábor (MKB Veszprém KC), Diaz Ivo (Tatabánya Carbonex KC), Lékai Máté (Pick Szeged), Nagy Kornél (Dunkerque HB Grand Littoral, francia)
Beállók: Herbert Gábor (Csurgói KK), Sándor Ákos (B.Braun Gyöngyös), Schuch Timuzsin (MKB Veszprém KC), Szöllősi Szabolcs (Csurgói KK), Zubai Szabolcs (Pick Szeged)
Balátlövők: Halász Máté (B.Braun Gyöngyös), Ilyés Ferenc (MKB Veszprém KC), Katzirz Dávid (Csurgói KK), Pérez Carlos (MKB Veszprém KC), Putics Barna (VfL Gummersbach, német)
Balszélsők: Bakos György (FTC-PLER Budapest), Iváncsik Gergő (MKB Veszprém KC), Törő Szabolcs (Pick Szeged), Vadkerti Attila (Pick Szeged).

A férfi olimpiai selejtező programja:
április 6.:
14.45: Magyarország-Macedónia
17.00: Svédország-Brazília

április 7.:
13.45: Brazília-Magyarország
16:00: Macedónia-Svédország

április 8.:
14.45: Brazília-Macedónia
17.00: Svédország-Magyarország