Vágólapra másolva!
A Barcelona férfikézilabda-csapata ragaszkodik Nagy László hárommillió eurós kivásárlási záradékához, ennek ellenére az MKB Veszprém 75 ezer eurót ajánlott csak érte, nyilatkozta Enric Masip technikai igazgató a Sport.es portálnak.

Nevetségesnek minősítette a Veszprém férfikézilabda-csapatának 75 ezer eurós ajánlatát Enric Masip, a Barcelona technikai igazgatója, aki szerint nagyon nehéz lesz megállapodni a világklasszis jobbátlövő eladásáról a magyar bajnokkal.

"Mi megpróbáltunk minden telhetőt, hogy a magyar játékost maradásra bírtuk, de nem sikerült - nyilatkozta Masip. A Sport.es szerint Nagy 800 ezer eurós fizetést kapnak Veszprémben, ami majdnem a duplája lenne barcelonai keresetének.

A játékost egyéves szerződés köti a klubhoz, de szerződésének kivásárlási záradéka szerint hárommillió euróért bárki megvásárolhatja. Ehhez képest Masip azt mondta, a Veszprém csupán 75 ezer eurót szeretne adni érte. "Ez nem futball. A kézilabdában egy-két-négymillió euró egy csapat éves költségvetését jelentheti, sok klub szenved is a pénzhiány miatt. Várjuk a csapatkapitányért a komoly ajánlatokat, megvitatjuk és döntünk."

Masip hozzátette, úgy véli, nagyon nehezen lesz megállapodás a két csapat között: "Mi megoldottuk a magunk házi feladatát, szerződtettük a 212 centi magas Angel Montorót, aki a jövő játékosa. Nekünk semmi sem sürgős, a Veszprémnek kell sietnie."

Szerinte Naggyal és nélküle nem ugyanaz a csapat a Barcelona. "De attól még nem dől össze a világ, mert egy játékos távozik. Jelentős visszaesés ugyan, de kulcsember távozása után is csúcson lehet maradni.