A BL-ben is szárnyalna a Fradi

Tomori Zsuzsanna Győr, 2014. január 15.

Tomori Zsuzsanna, a Ferencváros játékosa kapura dob a női kézilabda NB I 12. fordulójában játszott Győri Audi ETO KC - FTC-Rail Cargo Hungaria mérkőzésen a győri Magvassy Mihály Sportcsarnokban 2014. január 15-én.
Győr, 2014. január 15. Tomori Zsuzsanna, a Ferencváros játékosa kapura dob a női kézilabda NB I 12. fordulójában játszott Győri Audi ETO KC - FTC-Rail Cargo Hungaria mérkőzésen a győri Magvassy Mihály Sportcsarnokban 2014. január 15-én. A meccset a győri csapat 29-21-re nyerte. MTI Fotó: Krizsán Csaba
Vágólapra másolva!
Három válogatott játékosával, Tomori Zsuzsannával, Szucsánszki Zitával és Vérten Orsolyával  szerződést hosszabbított az FTC-Rail Cargo Hungaria nőikézilabda-csapata. Elek Gábor edző nyugodtan építkezhet, Szucsánszki előrelépést remél a Bajnokok Ligájában is.

A balátlövő Tomorival két, az irányító, csapatkapitány Szucsánszkival egy plusz három, a balszélső Vértennel pedig egy évet hosszabbít a klub. Mindhárom játékos szerződése a nyáron járt volna le.

Jeney Zsolt Ákos szakosztályelnök hangsúlyozta: évek óta a csapat gerincének megtartására törekszenek.

Tomorival kapcsolatban kifejtette: a játékos az itt töltött három és fél év alatt világsztárrá nőtte ki magát, és ezért számos klub ajánlatával kellett harcolniuk, Szucsánszkival nem volt nehéz megállapodni, hiszen "ezer szállal kötődik a klubhoz és annak hagyományaihoz". Vértennek kapcsolatban azt mondta: nála a sportolói pályafutást és az azt követő időszakra való felkészülést kellett összeegyeztetni. Szucsánszki a következő szezonnak az ideinél eredményesebb BL-szereplés reményében vág neki.

Elek Gábor vezetőedző azt mondta: örömmel vette, hogy három meghatározó játékosa marad, és a szezon második felében is nyugodtan lehet "építkezni", összpontosítani a magyar bajnokságra, kupára és a KEK-re.

Tomori a volt csapata, a Győr kapujára lő Forrás: MTI/Krizsán Csaba

A 26 éves Szucsánszki 2005 óta szerepel az FTC-ben. A vele egyidős Tomori 2010-ben, a 31 éves Vérten 2012-ben került az FTC-hez Győrből. Utóbbi két játékos tagja volt a 2008-as pekingi olimpián negyedik és Szucsánszkival együtt a 2012-es szerbiai Eb-n bronzérmes válogatottnak. Tomori és Vérten a Győrrel 2009-ben Bajnokok Ligája-döntős volt. A balszélső ezen kívül vb-harmadik 2005-ben és junior vb-második 2001-ben.

Szucsánszki és Tomori 2011-ben és 2012-ben KEK-et nyert az FTC-vel, utóbbi a BL előző kiírásában gólkirály volt. Vérten hatszoros magyar bajnok és hétszeres Magyar Kupa-győztes, Tomorinak mindkét hazai címéből kettő van. Szucsánszki az FTC-vel 2006-ban EHF Kupát, 2007-ban magyar bajnoki címet szerzett. A csapatkapitányt 2011-ben, Tomorit 2012-ben, Vértent pedig 2008-ban és 2009-ben választották itthon az év játékosának.