Társoldalunk:

Szenvedett, de nyert a Győr a BL-ben

2014.11.08. 17:41

Nagyon nehezen, de legyőzte a Viborgot a Győr a női kézilabda Bajnokok Ligájában. A támadásban gyengélkedő BL-címvédő jó védekezésének, Herr Orsolya védéseinek és Kovacsics Anikó gólerős játékának köszönhetően nyert. 

Női kézilabda Bajnokok Ligája, 4. forduló:
Győri Audi ETO KC-Viborg HK 22-20 (9-11)

Bár a legutóbbi fordulóban öt góllal verte idegenben a Viborgot, Ambros Martin edző gondjai tovább szaporodtak: a BL-címvédő a gyermeket váró Katarine Lunde és Görbicz Anita mellett elveszítette az ujjtörést szenvedett Susann Müllert, és nem számíthatott a nyáron igazolt kapusra, Jelena Grubisicre és Orbán Adriennre sem.

Nem is indult jól a meccs, a bátran kézilabdázó Viborg 3-0-ra elhúzott, és uralta a mérkőzést. A győriek rengeteg helyzetet hagytak ki, a dánok kapusa is remekelt, így állandósult a vendégek 2-3 gólos vezetése.

A Győrben szinte csak Kovacsics Anikó tudott gólt lőni, a többiek nem érezték a játékot, néha ijesztően rossz megoldásokat választottak a hazai játékosok. A BL-címvédő védekezésére nem lehetett sok panasz, és Herr Orsolya is jól védett, így érezhető volt, hogy ha támadásban összeáll a Győr játéka, meglesz a győzelem.

Anna Szeny is jól játszottForrás: MTI/Kovács Anikó

Erre a második félidő elejéig kellett várni, az ETO öt perc alatt ledolgozta a szünetben meglevő kétgólos hátrányát, és fordított. Felnőtt Kovacsicshoz Heidi Löke és Macarena Aguilar is, végre bementek a helyzetek, és bár a Viborg egy pillanatra sem adta fel, a második félidőben már a magyar csapat 2-3 gólos előnye állandósult.

A dánok nem adták fel, jól küzdött a Viborg, és nem engedte meglépni a Győrt, amely sokat vesztett a szünet utáni lendületéből, és támadásban továbbra sem brillírozott. A nyitott védekezésnek köszönhetően őrizte előnyét az ETO, ennek köszönhetően végül megnyerte a meccset, bár az utolsó percekig szoros maradt a mérkőzés.

A BL-címvédő zsinórban a 20. meccsét nyerte meg a sorozatban, a Viborg legyőzésével már biztos résztvevője a középdöntőnek.