Társoldalunk:

Máltai lázzal küzd a Kiel kézikapusa

2015.04.16. 12:59

Minden bizonnyal a januári, katari világbajnokságon fertőződött meg a máltai láz nevű betegséggel Johan Sjöstrand, a Kiel kézilabdacsapatának svéd válogatott kapusa, aki négy hete magas lázzal küzd, így nem játszhat a Szeged elleni BL-negyeddöntő visszavágóján sem.

A német sajtó eddig csak annyit írt, hogy Johan Sjöstrand vírusos betegséggel dőlt ki, és miután márciusban Andreas Palicka combizom-szakadást szenvedett, a Kiel kézilabdacsapata két másik kapussal vágott neki a Szeged elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntőnek.

A múlt heti, magyarországi mérkőzésen (amelyet a szegediek 31-29-re megnyertek) a 22 éves dán Kim Sonne-Hansen, illetve a visszavonulása után három évvel ismét kapuba álló 42 éves Steinar Ege védett, és várhatóan nem lesz ez másképp a vasárnapi visszavágón sem.

Johan SjöstrandForrás: AFP/Christophe Simon

Palicka ugyan szeretne visszatérni, de Sjöstrand továbbra is beteg, a Kieler Nachrichten információja szerint brucellózissal, más nevén máltai lázzal küzd. A fertőző betegség három-négy hétig tartó, hullámzó erősségű lázzal jár, az emberi megbetegedésért főként a fertőzött, nem pasztőrözött tej, az ebből készült sajt fogyasztása felelős.

Sjöstrand valószínűleg a januári, katari világbajnokság alatt fertőződött meg.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK