Máltai lázzal küzd a Kiel kézikapusa

Johan Sjostrand, Johan Sjöstrand, kézilabda
UNITED KINGDOM, London : Sweden's goalkeeper Johan Sjostrand looks on during the men's gold medal handball match between Sweden and France for the London 2012 Olympics Games on August 12, 2012 at the Basketball Arena in London. AFP PHOTO / CHRISTOPHE SIMON
Vágólapra másolva!
Minden bizonnyal a januári, katari világbajnokságon fertőződött meg a máltai láz nevű betegséggel Johan Sjöstrand, a Kiel kézilabdacsapatának svéd válogatott kapusa, aki négy hete magas lázzal küzd, így nem játszhat a Szeged elleni BL-negyeddöntő visszavágóján sem.

A német sajtó eddig csak annyit írt, hogy Johan Sjöstrand vírusos betegséggel dőlt ki, és miután márciusban Andreas Palicka combizom-szakadást szenvedett, a Kiel kézilabdacsapata két másik kapussal vágott neki a Szeged elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntőnek.

A múlt heti, magyarországi mérkőzésen (amelyet a szegediek 31-29-re megnyertek) a 22 éves dán Kim Sonne-Hansen, illetve a visszavonulása után három évvel ismét kapuba álló 42 éves Steinar Ege védett, és várhatóan nem lesz ez másképp a vasárnapi visszavágón sem.

Johan Sjöstrand Forrás: AFP/Christophe Simon

Palicka ugyan szeretne visszatérni, de Sjöstrand továbbra is beteg, a Kieler Nachrichten információja szerint brucellózissal, más nevén máltai lázzal küzd. A fertőző betegség három-négy hétig tartó, hullámzó erősségű lázzal jár, az emberi megbetegedésért főként a fertőzött, nem pasztőrözött tej, az ebből készült sajt fogyasztása felelős.

Sjöstrand valószínűleg a januári, katari világbajnokság alatt fertőződött meg.