Vágólapra másolva!
Lemondott tisztségéről Németh Miklós, a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke, aki úgy vélte, az A csoportos világbajnokságra való feljutással a csúcsra ért, és ott kell abba hagyni. A szervezetnek hatvan napja van az utódjelölt-állításra.

"A csúcson kell abbahagyni" - ezzel a kijelentéssel, illetve az elnökségi tagok és a többi munkatárs elmúlt övéves munkájának megköszönésével búcsúzott Németh Miklós, a Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) elnöke, aki a keddi elnökségi ülésen lemondott tisztségéről.

"Sikerült odajuttatni a szövetséget, hogy immár úgy működik, mint egy cég, professzionálisan" - nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Németh, aki 2010. június 11-én lett az MJSZ elnöke, az előző A csoportba jutás, a 2008-as szapporói csoda idején elnöklő, jelenleg tiszteletbeli elnök Studniczky Ferenc helyett. 2014-ben egyhangúlag újraválasztották, és neki is jutott egy csoda, a krakkói.

Krakkóban teljes volt az öröm Forrás: MTI/PAP/Stanislaw Rozpedzik

"Krakkóban nem láttam az utolsó perceket, mert a biztonsági őrök között tipródtam az öltözőfolyosón. De Kangyal Balázs sportigazgató egy órával a záró mérkőzésünket követően már tudta, mire készülök. Az ünneplés után mentünk vissza a szállodába, és mondtam neki, ez volt az utolsó meccsem" - tette hozzá.

A szervezetnek hatvan napja van az utódjelölt-állításra, így a 2015. május 28-ára kiírt éves rendes közgyűlésen feltehetőleg még nem választ új elnököt az MJSZ.