Agyrázkódást szenvedett a veszprémi beállós

Andreas Nilsson, Veszprém, kézilabda
Veszprém, 2015. október 17. A veszprémi Andreas Nilsson (elöl) valamint Rene Toft Hansen az MVM Veszprém - THW Kiel férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportmérkőzésen, a Veszprém Arénában 2015. október 17-én. MTI Fotó: Kovács Anikó
Vágólapra másolva!
Agyrázkódást szenvedett Andreas Nilsson, a Veszprém kézilabdacsapatának beállósa a Svédország-Oroszország válogatott mérkőzésen, amelyet a hazaiak 30-21-re megnyertek.

"Az oroszok elleni meccsen megsérültem, agyrázkódást szenvedtem. Szerencsére azonban

az eset nem volt annyira súlyos, hogy kórházba kelljen szállítani,

nem volt szükség komolyabb vizsgálatokra. Az egész éjszakát a csapat szállásán töltöttem, természetesen végig orvosi felügyelet mellett. A válogatottal nem utazom viszont Lengyelországba, a családomnál maradok egyelőre itthon, Svédországban, majd a jövő héten visszautazom Veszprémbe, ahol szintén meg fognak vizsgálni az orvosok" - nyilatkozta a klub hivatalos honlapján Nilsson.

A svéd játékos elmondta, amíg fáj a feje, addig pihennie kell, és csak utána kezdhet el mozogni.

Andreas Nilsson a Kiel ellen Forrás: MTI/Kovács Anikó

A svéd Aftonbladetnek Daniel Jerrhag, a svéd válogatott orvosi kicsit borúlátóan nyilatkozott, azt mondta, mivel Nilsonnak ez már a hatodik agyrázkódása volt, a felépülése hosszabb ideig tart majd.

"Félő, hogy egyszer csak eléri a határt, amikor annyi hasonló sérülése lesz, hogy ne játszhat többet" - tette hozzá. A lap azt írta, remélhetőleg még évekig számíthat a beállósra, talán még a 2023-as, Lengyelországgal közös rendezésű világbajnokságon is.

A klub másik válogatott játékosa, Mirko Alilovic szerdán lett rosszul lett a horvátok edzőtáborában, kórházba szállították, de a vizsgálatok során az orvosok mindent rendben találtak.

"A válogatotthoz nem kell visszatérnem, szabadságot kaptam a szövetségi kapitánytól. Nemsokára egyeztetek Xavi Sabaté mesterrel is, hogy mikor csatlakozzak a Veszprém keretéhez. Úgy érzem, hogy a jövő heti játékomat nem fenyegeti veszély" - nyilatkozta.