Két rekordra hajtott a Canadiens, de egyik sem jött össze

Boston Bruins v Montreal Canadiens GettyImageRank2 2016 action Bell Centre Boston Bruins Canada ICE HOCKEY indoor Montreal Montreal Canadiens National Hockey League NHL People Pro Hockey Professional Sport SPORT Sports Team
MONTREAL, QC - NOVEMBER 08: Matt Beleskey #39 of the Boston Bruins and Carey Price #31 of the Montreal Canadiens watch as the puck enters the net during the NHL game at the Bell Centre on November 8, 2016 in Montreal, Quebec, Canada. The Montreal Canadiens defeated the Boston Bruins 3-2. Minas Panagiotakis/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Először kapott ki a listavezető Montreal Canadiens az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) 2016/17-es idényében, amikor Carey Price állt a kapuban.

A kanadai gárda kedden hosszabbításban szenvedett vereséget a vendég Florida Pantherstől.
Price a szezonbeli első tíz mérkőzésén nyert, és ha most is győztesen hagyta volna el a jeget, akkor beállítja George Hainsworth 1927. február 24. és március 24. közötti sorozatban 11 diadalból álló klubcsúcsát.

Legalább a hónap játékosa ő lett:

NHL-rekordbeállítás lett volna, ha a Canadiens az első 11 hazai találkozóját megnyeri, ám ez a sorozat is tíz győzelemnél ért véget.

A Canadienshez hasonlóan hosszabbításban kapott ki hazai jégen a Dallas és Philadelphia, míg a Washington idegenben túlórázott fölöslegesen.

A Toronto Raptors James van Riemsdyk második NHL-mesterhármasának, valamint a Mithcell Minerrel és Tyler Bozakkal teljes sor 10 pontjának köszönhetően verte 6-2-re a Nashville-t.

A játéknap legnagyobb győzelmét a New York Rangers könyvelhette el, amelyik a Vancouver Canucksot verte nagyon simán, és szerezte meg sorozatban harmadik győzelmét. Amiben a legnagyobb érdemei a – az egyaránt duplázó J.T. Miller és Kevin Hayes mellett – a 36 védést bemutató Henrik Lundqvistnek voltak.

Eredmények:
Montreal Canadiens-Florida Panthers 3-4, hosszabbítás után
Carolina Hurricanes-San Jose Sharks 1-0
Columbus Blue Jackets-Washington Capitals 2-1, hosszabbítás után
Philadelphia Flyers-Ottawa Senators 2-3, szétlövés után
Detroit Red Wings-Tampa Bay Lightning 3-4
Toronto Maple Leafs-Nashville Predators 6-2
Minnesota Wild-Calgary Flames 0-1
St. Louis Blues-Buffalo Sabres 4-1
Winnipeg Jets-Chicago Blackhawks 4-0
Dallas Stars-New Jersey Devils 1-2, hosszabbítás után
Colorado Avalanche-Los Angeles Kings 4-1
Anaheim Ducks-Edmonton Oilers 4-1
Vancouver Canucks-New York Rangers 2-7