Véget ért a Grizzlies nagy sorozata, hajszállal nyert a Warriors

Golden State Warriors v Los Angeles Clippers GettyImageRank2 SPORT BASKETBALL NBA
LOS ANGELES, CA - DECEMBER 07: Stephen Curry #30 of the Golden State Warriors jokes on the sidelines in front of Draymond Green #23 and Mike Brown during a 115-98 Warriors win over the LA Clippers at Staples Center on December 7, 2016 in Los Angeles, California. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Harry How/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Sorozatban hat megnyert meccs után a Memphis simán kikapott a címvédő Cleveland Cavaliers otthonában az NBA keddi játéknapján. A Golden State csak az utolsó percben nyerte meg a maga meccsét New Orleansban. Atlantában nem spóroltak a pontokkal.

A liga egyik legjobb formában lévő csapata, a hat meccs óta veretlen Memphis Grizzliesre nagy erőpróba várt, ugyanis a címvédő Cleveland Cavaliers otthonában kellett volna tovább nyújtania a győzelmi sorozatát. Erre azonban nem sok esélyük volt az utolsó negyed kivételével remekül védekező Cavs ellen.

JR Smith: csak nyugodtan:

Ráadásul a hazaiaknál több jó egyéni teljesítmény is akadt: Kevin Love 29 pontos és 13 lepattanós erős dupla-duplával jelentkezett, LeBron James és JR Smith pedig egyaránt 23 ponttal zárta az estét. Vendég részről a 18 pontot dobó Zach Randolph volt a legeredményesebb. A vége 103-86-os hazai siker.

A keleti első címvédőhöz hasonlóan a nyugati első Golden State Warriors is győzni tudott, igaz koránt sem ilyen simán. A New Orleans Pelicans otthonában a negyedik negyed végén bemutatott félelmetes védekezés hozta meg a sikert: a hazaiak az utolsó 4 perc 46 másodpercben nem találtak a gyűrűbe. Pedig az első félidőben éppen a védelem nem működött: a Pelicans 19 kísérletből 10 triplát vágott be.

A végén azért Kevin Durant is hozzátette a magáét:

A Warriors sikerének két fő letéteményese volt: egyrészt a 30 pontig (5/9 tripla) jutó Stephen Curry, másrészt pedig az újra tripla-duplát (12-12 pont és lepattanó, 10 gólpassz) jegyző Draymond Green, aki a meccs hajrájában félelmetes védőmunkát mutatott be. A végen négy pontos győzelem, 113-109 a GSW javára.

A döntő momentum:

Az esti műszak során Atlantában működött legjobban a támadó gépezet, vagy mondott csődöt mindkét védelem. A Hawks 120 dobott ponttal sem tudott győzni hazai parketten, lévén 131-et kapott. A nagy szünetben 72-62 volt az állás. A Hawks legeredményesebbje a 20 pontos (9/10 mezőnyből) Dwight Howard volt, míg vendég oldalon a 29 pontot összeszorgoskodó Serge Ibaka villogatott.

A további találkozókon: a Minnesota idegenben tudta legyőzni a Chicago Bullst, a Phoenix Suns szoros meccsen hosszabbítás után verte otthon Knickset, míg a Portland egy híján húszat tett közé az Oklahoma ellen.

Eric Bledsoe 2010 óta ez első phoenixi, aki három egymást követő meccsen elérte a 30 pontot.

Eredmények:
Cleveland Cavaliers – Memphis Grizzlies 103-86
New Orleans Pelicans – Golden State Warriors 109-113
Atlanata Hawks – Orlando Magic 120-131
Chicago Bulls – Minnesota Timberwolves 94-99
Phoenix Suns – New York Knicks 113-111 (h.u.)
Portland TrailBlazers – Oklahoma City Thunder 114-95