Hibátlanok a Fradi kézisei a BL-középdöntőben

Budapest, 2017. február 4. A ferencvárosi Faluvégi Dorottya gólt dob a női kézilabda EHF Bajnokok Ligája második csoportkörében játszott FTC-Rail Cargo Hungaria - Thüringer HC mérkőzésen az Elek Gyula Arénában 2017. február 4-én. Háttal Jana Krause, a német csapat kapusa. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
A Ferencváros 32-24-re győzött a német Thüringer ellen a Népligetben, a női kézilabda BL-ben, ezzel továbbra is hibátlan a középdöntőben.

Női, kézilabda BL, középdöntő, 2. forduló:
FTC-Rail Cargo Hungaria - Thüringer HC (német) 32-24 (15-10)
a Ferencváros gólszerzői:
Szucsánszki, Snelder, Hornyák 4-4, Schatzl, Lukács V., Pena, Kovacsics 3-3, Szarka, Szekeres, Mészáros 2-2, Faluvégi, Jovanovic 1-1

Továbbra is százszázalékosak a Fradi női kézisei a Bajnokok Ligája középdöntőjében: legutóbb a francia Mezt otthonában nyert, szombaton pedig végig magabiztos játékkal verte el a Népligetben a Thüringert.

Faluvégi Dorottya is kivette a részét a gólgyártásból Forrás: MTI/Kovács Tamás

Az FTC legutóbb több mint kilenc éve, 2008. január 6-án játszhatott a népligeti sportcsarnokban Bajnokok Ligája-mérkőzést. Mivel a BOK (korábbi Syma) Csarnok a középdöntő minden időpontjában foglalt, az európai szövetség engedélyezte, hogy a csapat a teljesen megújult Elek Gyula Arénában fogadja ellenfeleit. A csarnok ezúttal valóban oroszlánbarlang volt: a zöld-fehérek egy 7-3-as kezdéssel nyitottak, és később is csak szórványosan hagyták kicsit zárkózni az ellenfelüket.

A 15-10-es félidő tízgólos különbséget vetített előre, de ez már hét perccel a második félidő megkezdése után kialakult. Innentől kezdve nagyjából ezt az előnyt tartotta végig a Fradi, amely tehát nagyon határozott győzelmet aratott a második középdöntős meccsén is. Olyannyira, hogy az idei BL-sorozatban másodszor jutottak 32 dobott gólig - és ebbe még egy, az utolsó fél percben kihagyott hetes is belefért.

Bíró Blanka utóbb a Sport TV-nek azt mondta, belülről "nem éreztük annyira simának a meccset, de a második félidő elején olyan jól kezdtünk, hogy azzal nyomást tudtunk gyakorolni az ellenfélre, mi pedig magabiztosabbak lettünk."

Elek Gábor vezetőedző a szünetben azt kérte, hogy "kicsit gyorsítsunk, főleg az előremeneteleket". A csapat átmeneti megtorpanásáért a kihagyott helyzeteket, a pontatlanságokat és a rossz heteseket okolta, "pedig az utóbbiakat gyakoroltuk eleget".

Az FTC jövő vasárnap a montenegrói Buducnost Podgorica otthonában folytatja a középdöntőt.

A csoport állása: 1. Vardar Szkopje (macedón) 9 pont/5 mérkőzés (165-130), 2. Ferencváros 9/6 (176-164), 3. Buducnost Podgorica (montenegrói) 8/6, 4. Metz (francia) 4/6, 5. Thüringer HC 4/6, 6. Asztrahanocska (orosz) 0/6

A csoportok első négy helyezettje jut tovább a negyeddöntőbe.

A meccsről hamarosan helyszíni riporttal jelentkezünk.