Társoldalunk:

Nincs meg Crosby 1000. pontja

2017.02.10. 08:27

A ritka fordulók egyikét rendezték az NHL-ben, amikor Sidney Crosby egyetlen pontot sem szerzett, így továbbra is várnia kell az ezredesi előléptetésre. A Washington Capitals sorozatban 11. győzelmét aratta.

Pittsburgh népe már alig várja, hogy Mario Lemieux, Joe Mullen, Paul Coffey, Ron Francis és Jaromir Jágr után újabb 1000 pontos játékost ünnepelhessen a város - erre viszont még várni kell legalább egy fordulót, a Colorado Avalanche ellen 4-1-re megnyert meccsen ugyanis pont nélkül maradt a 998-cal álló Sidney Crosby.

Egy éve még 900 pontnál tartott:

A Washingtonban nem a pontokat, hanem a gólokat számolták. A ligaelső a Detroit 6-3-as legyőzésével sorozatban a 11. győzelmét aratta, amiből ezúttal T.J. Oshie és Nicklas Backström vette ki a részét leginkább, mindkét hokis három ponttal korcsolyázott le a jégről a meccs végén.

Sorozatban 10. hazai meccsén ütött legalább öt gólt a Washington:

A játénap egyetlen kapott gól nélküli meccsét a San José Sharks kapusa könyvelhette el: Ryan Miller 33 lövést hatástalanított a Columbus elleni 3-0-s siker során.

A játéknap legtöbb pontját pedig a montreali Max Pacioretty szállította, aki két-két góllal és gólpasszal vette ki a részét az Arizona elleni 5-4-es idegenbeli sikerből - a győztes találat előtt jegyezte a második gólpasszt.

Eredmények:
Washington-Detroit 6-3
Colorado-Pittsburgh 1-4
Arizona-Montreal 4-5 (h.u.)
Philadelphia-New York Islanders 1-3
New York Rangers-Nashville 4-3
Columbus-Vancouver 0-3
Buffalo-Anaheim 2-5
Boston-San Jose 6-3
Toronto-St. Louis 1-2 (h.u.)
Ottawa-Dallas 3-2
Florida-L.A. Kings 3-6