Nincs meg Crosby 1000. pontja

Horizontal
Pittsburgh Penguin's Sydney Crosby drives the puck with Ottawa Senators Chris Kelly during the NHL match in Stockholm, on October 5, 2008, as the opening of the NHL ice hockey season 2008-2009.. RESTRICTED TO EDITORIAL USE . AFP PHOTO OLIVIER MORIN / AFP PHOTO / OLIVIER MORIN
Vágólapra másolva!
A ritka fordulók egyikét rendezték az NHL-ben, amikor Sidney Crosby egyetlen pontot sem szerzett, így továbbra is várnia kell az ezredesi előléptetésre. A Washington Capitals sorozatban 11. győzelmét aratta.

Pittsburgh népe már alig várja, hogy Mario Lemieux, Joe Mullen, Paul Coffey, Ron Francis és Jaromir Jágr után újabb 1000 pontos játékost ünnepelhessen a város - erre viszont még várni kell legalább egy fordulót, a Colorado Avalanche ellen 4-1-re megnyert meccsen ugyanis pont nélkül maradt a 998-cal álló Sidney Crosby.

Egy éve még 900 pontnál tartott:

A Washingtonban nem a pontokat, hanem a gólokat számolták. A ligaelső a Detroit 6-3-as legyőzésével sorozatban a 11. győzelmét aratta, amiből ezúttal T.J. Oshie és Nicklas Backström vette ki a részét leginkább, mindkét hokis három ponttal korcsolyázott le a jégről a meccs végén.

Sorozatban 10. hazai meccsén ütött legalább öt gólt a Washington:

A játénap egyetlen kapott gól nélküli meccsét a San José Sharks kapusa könyvelhette el: Ryan Miller 33 lövést hatástalanított a Columbus elleni 3-0-s siker során.

A játéknap legtöbb pontját pedig a montreali Max Pacioretty szállította, aki két-két góllal és gólpasszal vette ki a részét az Arizona elleni 5-4-es idegenbeli sikerből - a győztes találat előtt jegyezte a második gólpasszt.

Eredmények:
Washington-Detroit 6-3
Colorado-Pittsburgh 1-4
Arizona-Montreal 4-5 (h.u.)
Philadelphia-New York Islanders 1-3
New York Rangers-Nashville 4-3
Columbus-Vancouver 0-3
Buffalo-Anaheim 2-5
Boston-San Jose 6-3
Toronto-St. Louis 1-2 (h.u.)
Ottawa-Dallas 3-2
Florida-L.A. Kings 3-6