Bundázni akartak, számolatlanul lőtték az öngólokat

Bandy World Championships. Final match bandy HORIZONTAL SQUARE FORMAT
2786950 02/07/2016 Russia's Maxim Ishkeldin, right, and Finland's goalie Pertti Virtanen during the 2016 Bandy World Championships' final match between the Russian and Finnish national teams. Maksim Bogodvid/Sputnik
Vágólapra másolva!
Húsz öngól született egy oroszországi bandy-, azaz jéglabdamérkőzésen, mivel a csapatok manipulálni akarták az alapszakasz végeredményét.

A Vodnyik Arhangelszk-Bajkal Energija Irkutszk bajnoki meccs 9-11-es vendégsikerrel zárult, és egyik találatot sem az ellenfél szerezte, mivel mindkét gárda el akart kerülni egy kellemetlenebb ellenfelet a rájátszásban. A hazaiaknál Oleg Pivovarov ütötte mind a 11 öngólt saját kapusának.

Az öngólgyártást a hazaiak kezdték, tudván, ha győznek, akkor a bajnokság címvédője vár rájuk a rájátszás első körében. A vendégeknek mindegy volt, hogy mi lesz az eredmény, az ő ellenfelük már adott volt, így hát úgy voltak vele, hogy "szórakozzanak akkor egy jót", és beszálltak a bohózattá váló öngóllövöldözésbe.

A másik kapuba kellene ütni a labdát, főnök! Forrás: RIA Novosti/Maksim Bogodvid

Az orosz sajtóban óriási felháborodást váltott ki a találkozó, amelyet a Szport-Ekszpressz napilap kedden az orosz hoki öngyilkosságának nevezett, és örökös eltiltást követelt valamennyi érintett játékosnak.

A szövetség csak a meccs újrajátszását rendelte el. A Szport-Ekszpressz kitér rá, hogy a Borisz Szkrinnyik vezette szövetség évek óta botrányoktól hangos, ami miatt a nézőszám is jelentősen visszaesett a bajnokságban.

A főként Oroszországban és Skandináviában elterjedt bandyt nagy méretű jégpályán játsszák, de nem koronggal, hanem labdával.