Társoldalunk:

Megtalálta hokiválogatottunk a helyes utat

2017.04.22. 16:55

Büszke a játékosaira Rich Chernomaz, a magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya, amiért sikerült megtalálniuk a helyes utat, és hátrányból fordítva 5-3-ra megnyerték az ukránok elleni mérkőzést a kijevi divízió I/A-világbajnokságon.

Chernomaz - akinek ukrán ősei vannak - a találkozó utáni sajtótájékoztatón elmondta: mindig nehéz győzni a nyitómérkőzésen, és most is 10-20 percig idegesek voltak.

"Ekkor még nehezen járattuk a korongot, majd amikor 2-1-re fordítottunk, három kiállítást szedtünk össze a támadóharmadban. Ezzel esélyt adtunk az ellenfélnek, és élt is vele. Tovább kellett harcolnunk" - értékelt a kapitány. Hozzátette: a záróharmadban visszatértek az eredeti játéktervükhöz, nyomást gyakoroltak a hazaiakra, hibázásra kényszerítették őket, és fordítottak.

Rich Chernomaz szerint idegesek voltak az elejénForrás: AFP

„Hiába tettünk meg mindent a győzelemért, a legjobbunk sem volt elég - idézte a magyar szöveség honlapja Olekszandr Szavickijt, az ukrán válogatott szövetségi kapitányát. - A játékosaim harcosokként küzdöttek, ezért dicséret illeti őket, a magyar csapatnak pedig jár a gratuláció. Ritkán találkozunk ilyen erős ellenféllel."

A kapus Rajna Miklós szerint a világbajnokságokon mindig kritikus az első mérkőzés, emiatt is volt egy kicsit görcsös a magyar válogatott játéka.

"Nehezen kaptuk el a fonalat, de az a fontos, hogy sikerült nyernünk. Sajnos a jég minősége sem volt olyan, amilyet az előző két nap megszoktunk. Ez a gyengébb csapatnak kedvezett, nem tudtuk jól járatni a korongot. Nekem sem ment jól, ugyan voltak jó védések, de elkerülhető gólok is" - mondta az MTI-nek a fehérvári kapus.

Rajna szerint furcsa volt a jégForrás: MTI/Kovács Tamás

Az 5-3-as végeredményt beállító Hári János kiemelte, hogy az ukránok szinte találták a góljaikat. "Sokkal többet volt a korong az ő harmadukban, mi birtokoltuk többet, de a hibáinkból éltek. Végig bíztunk benne, hogy a jégen is bebizonyítjuk, jobbak vagyunk az ukránoknál" - tette hozzá a csatár.

A csapatkapitány Bartalis István a gólszépségversenyre esélyes találatáról csak annyit mondott: szerencséje volt. "Fiatal csapatunk van, lassan összerázódunk, és emiatt is volt nehezebb ez a meccs. Ha a védekező harmadunkban egyszerűbben játszunk, gyorsabban hozzuk ki a korongot, akkor az ilyen meccseket simábban nyerjük. Az utolsó harmadban is nagy nyomás alá helyeztük az ukrán védelmet, és ekkor már a gólok sem maradtak el" - nyilatkozta a Németországban légióskodó támadó.

A hoki-vb gólja lehet Bartalis káprázatos mozdulata

A magyar csatár a lábai között húzta a korongot az ukrán kapuba.

Erdély Csanád, a magyar válogatott csatára a magyar szövetség honlapjának így nyilatkozott: „Az osztrákok elleni mérkőzésig egyértelműen fejlődnünk kell emberelőnyben, hiszen az ukránok ellen ilyen szituációból egyszer sem sikerült betalálnunk, pedig 5-3 ellen is voltunk a jégen. Emellett a védekező harmadból való indulás és a támadásépítés sem úgy ment, ahogy kellett volna, de most van egy szünnap, azon dolgozunk, hogy ezeket kijavítsuk.