Vágólapra másolva!
Kőkemény meccsen nyerte meg a bajnoki döntő első mérkőzését a soproniak női kosárcsapata a Szekszárd ellen, de a Sopron Euroliuga-ezüstérmes csapatának edzője, Roberto Iniguez teljesen kifakadt a mérkőzés után. 

A soproniak Facebook-oldalukra tettek ki videointerjút Iniguez-mesterrel, aki egy percig sem kertelt.

Már az interjú elején elmondja, örül a csapat győzelmének, de kicsit sem boldog, ami azért nem gyakori egy bajnoki döntő első sikerét követően.

Ha minden így marad, távozni fog a soproni sikeredző Fotó: Polyák Attila - Origo

„Megnyertük a meccset, és ennek örülök, mert végre itt vagyunk, és győzünk, és igazából ez a mi munkánk. Azonban valójában nagyon szomorú is vagyok. Nem vagyok boldog. Úgy gondolom, ez nem kosárlabda. Ez nem kosárlabda" – mondja Iniguez, aki ezzel a hatalmas küzdelemre, már-már a birkózásra emlékeztető jelekre utal.

„A mérkőzés alatt egy játékvezető, a vezető bíró, aki egy nagyon jó játékvezető, már több meccsen is fújt nekünk, tényleg nagyon jó bíró, azt mondta nekem: Ez egy szar. Hogy mondhat ilyet egy játékvezető egy mérkőzésre? Ez viszont tényleg egy szar volt. Egy kupac szar...

Természetesen szeretnénk megnyerni ezt a rájátszást. Megpróbáljuk a legjobb kosárlabdát játszani támadásban és védekezésben, de ha ez, ami most megy, folytatódni fog, és senki nem állítja ezt meg, és senki nem támogatja a játékvezetőket, hogy az első másodperctől kezdve szabjanak ennek gátat, el fogok menni. Nem akarok itt lenni, nem akarok ebben részt venni."

Iniguez teljes interjúja itt megtekinthető: