Az idény szenzációját okozta a Kaposvár a férfi röplabdadöntőben

Nagy József; Dávid Zoltán; Magyar Bálint
Érd, 2016. február 11. A kaposvári Deák Márk, Nagy József, Magyar Bálint és Dávid Zoltán (b-j) a röplabda Magyar Kupa döntőjében játszott Kecskeméti RC - Fino Kaposvár SE férfi mérkőzésen az Érd Arénában 2016. február 11-én. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
A Kazincbarcika férfi röplabdacsapata a bajnoki alapszakaszban és a Magyar Kupában is 100 százalékos teljesítményt nyújtott a 2017-18-as szezonban. A Kaposvár elleni bajnoki döntő első mérkőzésen azonban a somogyi csapat elvette a Barcika pályaelőnyét, mert 3-2-re győzött Kazincbarcikán.

Ez pedig az egész idény eddigi legnagyobb szenzációja. Pedig az első játszmában a hazaiak nagyon pontosan játszottak és 25-17-re nyertek. Senki nem gondolta volna ekkor, hogy a mérkőzés több mint két órán keresztül tart és a vendégek sikerével ér véget. Pedig ez történt, hiszen a Kaposvár a második szettet 25-21-re, a negyediket 25-19-re, az ötödiket pedig 15-12-re nyerte meg.

Ezzel a Kaposvár rögtön a döntősorozat első mérkőzésén elvette az alapszakaszgyőztes pályaelőnyét. Ha Demeter György együttese innentől fogva a hazai mérkőzéseit megnyeri, akkor a Kaposvár lesz a bajnok. A Kazincbarcika egyik legjobbja a 42 éves Mészáros Dömötör volt, de egyedül ő sem tudott meccset nyerni.

Férfi röplabda bajnoki döntő 1. mérkőzés: Kazincbarcika-Kaposvár 2-3 (17, -21, 15, -19, -12) A három győzelemig tartó pároscsata állása 1-0 a Kaposvár javára.