Vágólapra másolva!
A Swietelsky-Békéscsaba női röplabdacsapata arra készül, hogy a CEV Kupában bejusson a legjobb nyolc közé, ezzel pedig megismételje a klub eddigi legjobb eredményét. Ám a sorsolás miatt érdemes még merészebb álmokat szövögetni a második számú európai kupában.

2018. december 20-án Bázelben a BRSE 3-2-es győzelmet aratott a Pfeffingen ellen, ezzel pedig megalapozta a legjobb nyolc közé jutást a CEV Kupában. A visszavágó előtt az a helyzet, hogy a BRSE bármilyen arányú hazai győzelemmel (3-0, 3-1, 3-2) a legjobb nyolc közé jut. Aranyszettre csak akkor kerülne sor, ha a svájciak 3-2-re nyernének Csabán, de erre gondolni sem merünk.

A BRSE története során eddig egyszer járt abban a magasságban, ahová csütörtök este eljuthat.

Két évvel ezelőtt már megjárták a CEV Kupa negyeddöntőjét, akkor a négy közé jutásban az olasz Busto Arsizio állította meg őket.

Azt nem mondhatjuk, hogy se közel, se távol egy olasz csapat, mert a BRSE továbbjutás esetén francia ellenfelet kap. A nyolc között a francia SAINT RAPHAËL Var VB jönne, amely azért nem azonos a világsztárokkal megtűzdelt olasz gárdával. Anélkül, hogy túlságosan nagy terhet pakolnánk a csabai lányok hátára, ki kell mondani, hogy ebben a szezonban a legjobb négy közé jutás sem lehetetlen a CEV Kupában.

A BRSE a nyolc közé juthat a CEV Kupában Forrás: BEOL

A svájci mérkőzés óta egy nagyon jelentős változás történt a BRSE-nél. Bázelben még Kormos Mihály irányította vezetőedzőként a csapatot, most a román Paul Bogdánra vár ez a feladat. A BRSE vezetése a két nemzetközi kupameccs között hozta el a korábban román szövetségi kapitányként is dolgozó szakembert Temesvárról, ahol megszűnt Bogdan korábbi egyesülete. Az első nyilatkozatok arról szóltak, hogy Bogdan a szakmai stábot erősíti, nem sokkal később viszont átvette a csapat vezetését Kormos Mihálytól.

Bodnár Dorottya, a BRSE centere a csütörtöki meccs előtt a következőket nyilatkozta. "Eljött az idő, meg kell mutatnunk a bennünk rejlő erőt.

A svájciak két játékossal erősítették meg keretüket január első heteiben, a Pfeffingen problémákkal küzdött feladó poszton a szezon eleje óta, ezért leigazolták az előző szezonban kezdő feladóként játszó holland Tess von Piekartzet. Továbbá erősítést jelenthet a 22 éves osztrák válogatott Monika Chrtianska Jr. is, aki átló posztra érkezett a csapathoz.

Svájcban 3-2-re nyert a BRSE Forrás: Origo

Molcsányi Rita: "Hétfő óta már teljesen a svájci Pfeffingen elleni CEV Kupa nyolcaddöntő visszavágója van a középpontban, egy rendkívül fontos találkozó előtt állunk – nyilatkozta a liberó a BRSE közösségi oldalán. – A svájciak a nyitásban a legjobbak és mi nem voltunk stabilak nyitás-fogadásban, ezen dolgoztunk az elmúlt napokban.

A BRSE-Pfeffingen CEV Kupa nyolcaddöntő visszavágójáról az Origo a helyszínről számol be.