Vasárnap új világbajnokot avatnak a kézivébén

Germany - Norway Sports HANDBALL WORLD CUP
Uwe Gensheimer, a vesztes német válogatott legjobbja volt
Vágólapra másolva!
A várt nagy csata elmaradt Hamburgban a férfi kézilabda-világbajnokság első elődöntőjében, mert az olimpiai bajnok Dánia szinte leiskolázta a világbajnok Franciaországot. A nyolcgólos különbség és a 38 francia kapott gól egyszerűen döbbenetes. A második elődöntőben Norvégia válogatottja 31-25-re legyőzte a társházigazda Németország csapatát, így Dánia-Norvégia döntő lesz a világbajnokságon.

Előrehozott vb-döntőnek titulálták a két óriás összecsapását, de a nagy csata elmaradt, mert a dánok a játék minden elemében jobbak voltak ezen a mérkőzésen.

Sokat mondó tény, hogy az első 30 perc alatt a francia válogatott 21 gólt kapott. A második félidő közepén Dánia már tíz góllal is vezetni tudott. A végén kicsit feljöttek a gallok, de ezen a délutánon esélyük sem volt a győzelemre. Mikkel Hansen 12 gólt dobott.

A dánok negyedik alkalommal jutottak vb-döntőbe, az eddigi mérlegük három vereség.

A második esti elődöntőben Norvégia válogatottja 31-25-re legyőzte a társházigazda Németország csapatát, Hamburgban.

A németek 6-5-nél vezettek utoljára, de ezt követően még rendkívül szoros volt az állás. Hatékonyabb támadójátékának és kemény védekezésének köszönhetően a norvég csapat a 37. percben már négy találattal jobban állt, és bár a hazaiak az időkérésüket követően némileg felzárkóztak, a rendkívül taktikusan kézilabdázó skandinávokkal szemben nem volt esélyük az egyenlítésre.

A mezőny legeredményesebb játékosa a német Uwe Gensheimer és a norvég Magnus Röd volt egyaránt hét góllal.

Uwe Gensheimer, a vesztes német válogatott legjobbja volt Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Soeren Stache

A norvégok a másik társházigazdával, Dániával találkoznak vasárnap a herningi döntőben. A két csapat a csoportkörben is megmérkőzött egymással, akkor 30-26-ra a dánok győztek.

A dánok a negyedik vb-döntőjükre készülnek, a norvégok a két évvel ezelőtti finálé után a másodikra, de győznie még egyik válogatottnak sem sikerült, vagyis vasárnap biztosan új világbajnokot avatnak.

Férfi kézilabda-világbajnokság, elődöntő:
Dánia-Franciaország 38-30 (21-15)
Norvégia-Németország 31-25 (14-12)