Vágólapra másolva!
A Barcelona Navarro mezének visszavonultatása után elvette a Real Madrid játékát és újabb nagy győzelmet aratott ősi riválisa felett. Így már a pályaelőny is kézzel fogható közelségben van a katalánok számára.

Euroliga, alapszakasz, 24. forduló
FC Barcelona Lassa (spanyol, 15-9) – Real Madrid (spanyol, 18-6) 77-70
A Barcelona legjobb dobói: Tomic 22, Heurtel 17/6, Kuric 15/6
A Real Madrid legjobb dobói: Fernandez 15/9, Randolph 12/6, Carroll 10/3

A kevesebb mint két héttel ezelőtt játszott, sokáig emlékezetes spanyol kupadöntő után ezúttal az Euroligában feszült ismét egymásnak a Barcelona és a Real Madrid. Az újabb nagy derbi előtt

a katalánok visszavonultatták legendájuk, Juan Carlos Navarro 11-es mezét.

Nem meglepő módon a két csapat immár kívülről ismeri a másik játékát, és már az első percekben látszott, hogy alaposan felkészültek egymásból. A roppant szoros első negyed után a második elején a Carroll vezette Real szerzett 8 megválaszolatlan pontot, majd Tomic és Kuric álltak a Barca élére, így a 8 pontos hátrányból (21-29) 7 egységnyi előnyt (42-35) varázsolt a hazai gárda – számolt be a kezdo5.hu.

Hanga Ádám kezdett a Real Madrid ellen Forrás: Barcelona/Twitter

A gránátvörös-kékek roppant élesek maradtak fordulás után is, minden labdabirtoklásba – legyen az támadás vagy védekezés – óriási energiát fektettek, a második félidőt is 8-0-lal nyitották, így 50-37-nél kialakult a meccsen a legnagyobb különbség. Csak szenvedett a Real, a királyiak nem tudták a saját játékukat játszani a roppant agilis riválisuk ellen. Randolph és Llull révén beakadt aztán néhány dobásuk, de 5 pontnál közelebb nem jutottak, a Barca továbbra is remekül védekezett és lepattanózott, Heurtel pedig támadóoldalon hozta MVP-formáját. Ezt az El Clásicót is a katalánok nyerték tehát, akik így beérték a tegnap kikapó Efest a rájátszásban még pályaelőnyt biztosító negyedik helyen, és jövő héten éppen hozzájuk látogatnak, az idei Euroliga-szezonjuk eddigi legfontosabb meccsére.

Az ezúttal kezdőként pályára lépő Hanga Ádámnak sajnos nem jutott túl nagy szerep ebben az újabb remek sikerben,

válogatott klasszisunk 18 és fél perc alatt nem szerzett pontot (2/0 dupla, 4/0 tripla), leszedett 3 lepattanót, volt 1-1 labdaszerzése és gólpassza, de eladott 3 labdát, kapott 1 blokkot, beütött és kiharcolt 3-3 faultot, így -5-ös indexmutatóval zárt.