Társoldalunk:

Magyar tehetségekre fogják építeni a debreceni női kézicsapatot

2019.03.22. 14:45

Kevesebb külföldivel, még több saját nevelésű játékossal kezdi a 2019/2020-as bajnoki szezont a DVSC-Schaeffler NB I-es női kézilabdacsapata - hangzott el a klub pénteki sajtótájékoztatóján.

Ábrók Zsolt, a DVSC Kézilabda Kft. ügyvezetője elmondta: a 21 fős keretben 12 saját nevelésű játékos kapott helyet. A külföldiek közül távozik a dán irányító Lotte Grigel, a román Madalina Zamfirescu és az orosz Anna Punyko. A DVSC-t jövőre is erősíti majd a montenegrói Jelena Despotivic, új igazolásként pedig érkezik az argentin balátlövő Elke Karsten - árulta el az ügyvezető, hozzátéve: a klub filozófiája, hogy fiatal magyar tehetségeket építsen be a csapata.Ennek a folyamatnak a részeként szerződtették a Nemzeti Kézilabda Akadémia (NEKA) junior válogatott irányítóját, a 2000-es születésű Vámos Petrát, és profi szerződést kapott a klub átlövője, a szintén mindössze 18 éves Poczetnyik Luca is. Az átlövő posztra igazolták még Karnik Szabinát, aki korábban ugyancsak a Debrecen játékosa volt.

Ezen túl a magyar tehetségeké lesz a főszerep DebrecenbenForrás: Derencsényi István

Ábrók Zsolt hangsúlyozta: minden poszton egy rutinos és egy fiatal tehetség szerepel majd a DVSC-ben, és ezzel a kerettel elérhetőnek tartja a nemzetközi kupaszereplést. A DVSC-Schaeffler együttesét a következő szezonban is Köstner Vilmos irányítja. A kispadra tavaly november végén visszatért edző elmondta: az argentin Elke Karstenre akkor figyelt fel, amikor a spanyol BM Bera Bera átlövője az EHF-kupa idei sorozatában, Dunaújvárosban tíz gólt lőtt a magyar csapatnak. Szerinte a játékos dinamizmusával új színfoltja lesz nemcsak a debreceni együttesnek, hanem az egész magyar mezőnynek. Hozzátette: sajnálja, hogy Grigel és Zamfirescu távozik Debrecenből, mert mindkét játékos nagy hasznára lehetett volna az együttesnek, ám - mint mondta - hiába tettek nekik ajánlatot, családi okok miatt máshol folytatják pályafutásukat.