Vágólapra másolva!
A magyar férfi vízilabda-válogatott szerdán az Európa-bajnoki második spanyolok ellen 13-11-re nyert a kvangdzsui vizes világbajnokságon, így a nyolc közé jutott. 

Märcz Tamás együttese hétfőn 24-4-re nyert Új-Zéland ellen, így jó helyzetben várhatta a spanyolok elleni csoportrangadót. Igaz, hogy a válogatott csapatkapitánya a meccsen ujjtörést szenvedett a lövő kezén, így nélküle kellett felvenni a harcot. Mivel a szabályok értelmében a kapitány nem hívhat be helyette senkit a keretbe, így tíz mezőnyjátékos maradt a csapatban.

Az első támadás egyik oldalon sem hozott gólt, ám az elrontott spanyol emberelőny után Jansik Szilárd tudott megúszni, és könnyű góllal vezetést szerezni a magyar válogatottnak.

A 3. percben pedig már kétgólos előnyben volt Märcz Tamás csapata Angyal Dániel távoli találata után.

Sajnos a folytatás már nem sikerült ennyire jól, Álvaro Granados és Miguel del Toro is eredményes volt (2-2). A magyar válogatott viszont nem esett kétségbe, és

a negyed végére sikerült visszaállítani a kétgólos előnyt

– Jansik és Manhercz Krisztián találatával –, méghozzá úgy Nagy Viktor védeni tudta Alberto Munarriz ötösét.

A második negyedet a spanyolok kezdték jobban, előbb Munarriz bombája után feljöttek 4-3-ra, majd

egy újabb ötös után Felipe Perrone egyenlített.

Viszont a vezetést nem adtuk át az ellenfélnek, a 10. percben Bátori Bence emberelőnyos gólja után újra előnyben voltak a magyarok (5-4). A spanyolok sem akartak leszakadni, Angyal kiállítása után Granados büntetett gyorsan, így ismét egyenlített, viszont erre Vámos Márton tudott válaszolni a 12. percben (6-5). Sajnos a spanyolok folyamatosan kapták az ötösöket, amelyet ezúttal Granados váltott gólra, de erre is volt magyar válasz, méghozzá Sedlmayer Tamás révén (7-6.), majd Zalánki állította vissza a kétgólos előnyt. Sőt,

Sedlmayer második gólja után 9-6-os magyar előnnyel zárult a félidő.

A spanyolokat is legyőzte a mayar pólóválogatott Forrás: MTI/Kovács Tamás

A harmadik negyedet a spanyolok emberelőnyös kapufával kezdték, de sajnos a másik oldalon is kimaradt a támadás.

A csapatok sokáig nem találtak a kapuba,

Nagy Viktor elképesztő formában védett, így a negyedből hat perc telt el, amikor Zalánki megtörte a csendet, és 10-6-ra alakította a mérkőzés állását, majd emberelőnyből is eredményes tudott lenni, így már ötgólos volt a magyar előny (11-6).

A negyed végén még Hárai Balázs fantasztikus csavarása után kialakult a 12-6-os állás.

A záró felvonás spanyol kapufával és kihagyott emberelőnnyel indult, a magyar válogatott pedig okosan játszott az idővel. Öt perccel a találkozó vége előtt Granados szépített, és talált be hosszú idő után. A spanyolok mentek előre becsülettel, Munarriz találta után már 12-8 volt az állás. Ezt követően kimaradt egy magyar előny, a rivális pedig Blai Mallarach révén ismét betalált, de mielőtt még úgy éreztük volna, hogy akár baj lehetne a végén, Manhercz gyönyörűen emelt a kapuba (13-9.)

A spanyolok még szépítettek Francisco Fernández és Felipe Perrone révén, de így is 13-11-re nyert a magyar válogatott.

A magyarokkal azonos csoportban szereplő új-zélandi válogatott 8-8-as döntetlent játszott a dél-afrikai csapattal, ami azt jelenti, hogy Märcz Tamás együttese a záróforduló eredményétől függetlenül a C jelű négyes élén végez, azaz közvetlenül a negyeddöntőben folytatja majd szereplését a kvangdzsui világbajnokság férfi vízilabda tornáján.

A magyar férfi pólóválogatott magyar idő szerint pénteken 1.30-kor Dél-Afrika ellen zárja a csoportmérkőzések sorát.

Vizes vb, csoportkör, 2. forduló
C-csoport
Magyarország–Spanyolország 13-11 (4-2, 5-4, 3-0, 1-5)
gólszerzők: Zalánki 3, Jansik Sz., Sedlmayer, Manhercz 2-2, Angyal, Bátori, Vámos, Hárai 1-1, illetve Granados 3, Rocha Perrone, Munarriz 2-2, Bustos Sanchez, De Toro Dominguez, Mallarach, Fernandez 1-1

Magyarország: Nagy V. - Vámos, Bátori, Sedlmayer, Jansik Sz., Manhercz, Hárai, cserék: Angyal, Pohl, Mezei, Zalánki

A csoport másik meccsén:
Dél-afrikai Köztársaság - Új-Zéland 8-8 (2-0, 2-2, 2-4, 2-2)

A csoport állása: 1. (már csoportelső) Magyarország 4 pont. 2. Spanyolország 2, 3. Új-Zéland 1 (12-32) és Dél-afrikai Köztársaság 1 (11-31)