Társoldalunk:

Húsz év után jutott újra Magyar Kupa-döntőbe az FTC jégkorong-csapata

2020.01.18. 21:36

Kisebb meglepetésre a Ferencváros jutott a jégkorong Magyar Kupa vasárnapi fináléjába, miután a szombati második elődöntőben 1-0-ra legyőzte a MAC csapatát Miskolcon.

Bátran kezdett az Erste Ligában címvédő Ferencváros, és nem tisztelte a magyarnál magasabban jegyzett szlovák bajnokságban edződő MAC-ot. A 11. percben Tóth Gergely távoli lövése kicsit irányt váltott egy védőn, ezzel a zöld-fehérek vezettek. Az esélyesebbnek tartott újbudaiak minden próbálkozását hatástalanította a rivális, vagy Arany Gergely - aki a MAC utánpótlásában nevelkedett - védett.

Az FTC is veszélyeztetett, az egyik ilyen ellentámadásnál a nemrég igazolt kapus, Andreas Bernard ütötte ki a korongot a botos kesztyűjével. A zöld-fehérek végül hibátlan védekezéssel jobbnak bizonyultak a MAC-nál, és húsz év után kerültek újra MK-döntőbe.

Délután elsőként a címvédő Fehérvár jutott a fináléba, miután az elődöntőben jó harmadik harmadbeli játékkal 6-2-re legyőzte a rendező DVTK csapatát.

Az első játékrészben a hazaiak akarata érvényesült, ám a szünet után kevesebb mint két perc alatt fordított a rivális. A meccs derekán egyenlített a Miskolc, de a záró harmadban gyorsan háromszor is eredményes volt a Fehérvár, amely a hajrában üres kapus góllal állította be a végeredményt.

Expert-Borsod Agroker Magyar Kupa, Miskolc:
elődöntő:
FTC-Telekom - MAC Újbuda 1-0 (1-0, 0-0, 0-0)
Hydro Fehérvár AV19-DVTK Jegesmedvék 6-2 (0-1, 2-1, 4-0)