Vágólapra másolva!
Németország 12 góllal legyőzte Ausztria csapatát az olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda-Európa-bajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában, hétfőn Bécsben.

Az osztrákok sorozatban harmadszor kaptak ki a középdöntőben. Újabb vereségük azt jelenti, hogy a malmői csoportban a magyar válogatottnak a harmadik hely is elég az olimpiai selejtezőbe jutáshoz. Ez pedig egy portugálok elleni győzelemmel biztossá válna (egy svédek elleni győzelemmel és portugálok elleni vereséggel is nagyon valószínű ez, de matematikailag még nem biztos).

A németek 12 góllal legyőzték az osztrákokat Forrás: AFP/Vladimir Simicek

A középdöntőben szereplő 12 együttes között öt olyan van, amelynek már biztos a helye a selejtezőtornák egyikén: Norvégia, Németország, Svédország, Horvátország és Spanyolország, vagyis
magyar szempontból nagy ellenfélnek Szlovénia, Portugália, Izland, Ausztria, Csehország és Fehéroroszország számít.

Ebből a hat válogatottból kellene ötöt megelőznie Gulyás István szövetségi kapitány csapatának, és a középdöntő második fordulója után úgy tűnik, ehhez már csak egy győzelemre van szüksége.

Az Európa-bajnok kijut a nyári, tokiói ötkarikás játékokra, a további két legjobban szereplő csapat pedig - a korábban olimpiai kvótát vagy selejtezős részvételt nem szerzett együttesek közül - ott lehet az áprilisi selejtezőtornák egyikén.

Egy újabb győzelem olimpiai selejtezőt érhet a kézilabda-válogatottnak

Amennyiben a várakozásokon felül szereplő magyar férfi kézilabda-válogatott még egy mérkőzést nyer az Európa-bajnokság középdöntőjében, jó esélye van kijutni az áprilisi olimpiai selejtezőtornára. A kontinenstorna rendkívül fontos állomása az olimpiai kvalifikációnak. Az Európa-bajnok kijut a nyári, tokiói ötkarikás játékokra, a további két legjobban szereplő csapat pedig - a korábban olimpiai kvótát, vagy selejtezős részvételt nem szerzett együttesek közül - ott lehet a selejtezőtornán.

Eredmények, középdöntő, 3. forduló, I. csoport:
Németország-Ausztria 34-22 (16-13)

Az állás: 1. Spanyolország 8 pont (131-105), 2. Horvátország 8 (105-91), 3. Németország 4, 4. Ausztria 2 (103-120), 5. Fehéroroszország 2 (102-124), 6. Csehország 0