Társoldalunk:

Sztojan Ivkovics: Hét hazai Eb-selejtezőn hét győzelem

2020.02.20. 21:19

A magyar férfi kosárlabda-válogatott első Európa-bajnoki selejtező mérkőzésén hatalmasat küzdve, 77-75-re legyőzte az Eb-címvédő szlovén együttest. A talákozó után Ivkovics Sztojan szövetségi kapitányon kívül Rosco Allen és Perl Zoltán, a csapat két legjobbja értékelt az Origónak.

Gratulálok a fiúknak, óriási győzelmet arattunk" - kezdte a szövetségi kapitány. "Nyolcadik éve vagyunk együtt, kis túlzással mindegyik meccsünk ilyen volt. Eb-selejtezőn közösen hét hazai meccsből hét győzelem a mérlegünk, ezt nem kell túlmagyarázni. Hogy mikor tudtam, hogy nyerni fogunk? Amikor a közönség néhány tagja elkezdte a helyi kötődésű játékosokat a pályára követelni a hajrában. Ezt követően biztos voltam benne, hogy mindenki bizonyítani akar majd, és szerencsére így is történt. Úgyhogy ezúton is köszönöm annak a néhány embernek a közbenjárást, de természetesen azoknak a szurkolóknak méginkább hálás vagyok, akik az elejétől a végéig drukkoltak nekünk, és biztatták a srácokat.

Ivkovics Sztojan hálás a szombathelyi közönségnek, amely végig buzdította a csapatotForrás: Koncz Marton/Koncz Marton

"Magáról a meccsről nehéz mit mondani, mindkét oldalon sok volt a hiba, érezhető volt, hogy nincs meg a kellő összeszokottság, hiszen alig van idő ilyenkor a felkészülésre. Igazi adok-kapok volt a találkozó, amelyből egy kis szerencsével a végén mi jöttünk ki győztesen."

Perl Zoltán öt másodperccel a találkozó vége előtt két büntetőt is bedobott, bizonyítva, hogy rendben vannak az idegei. Nem izgultam, sőt, örültem, hogy javíthatok, mert az első félidőben kihagytam kettőt, az pedig idegesített. Bíztam magamban, örülök, hogy bement. Nagyon kemény meccs volt egyébként, szinte végig mennünk kellett az eredmény után, de egy percre sem adtuk fel, ennek pedig a legvégén meglett az eredménye. Egységesek voltunk, összességében jól védekeztünk, és a legfontosabb pillanatokban támadásokban is jól koncentráltunk."

Perl Zoltán kulcsfontosságú büntetőket dobott be a hajrábanForrás: Koncz Marton/Koncz Marton

A magyar csapat legeredményesebb játékosa Rosco Allen lett 16 ponttal, ő így értékelt. "Nagyon örülök, hogy nyertünk, fontos volt, hogy jól kezdjük a selejtező-sorozatot, még ha a címvédő szlovénekkel meccseltünk is. Szerencsére sikerült, bár kőkeményen kellett küzdenünk érte, mert az ellenfél szinte végig vezetett 5-6 ponttal. Végig hittünk a fordításban, a dobóink a lehető legjobbkor nyújtottak extrákat, büszke vagyok a csapatra!"