Vágólapra másolva!
A Debrecen hazai pályán legyőzte a Csíkszeredát, ezzel egyenlített a jégkorong Erste Liga negyeddöntős párharcában, hétfőn. A Brassó a Gyergyó legyőzésével került előnybe, míg a címvédő Ferencváros hazai jégen kapott ki az első mérkőzésen.

Az első mérkőzést vasárnap 3-0-ra nyerték az erdélyiek.

A második találkozó derekán - gól nélküli állásnál - jégproblémák miatt közel negyven perces kényszerszünet zökkentette ki a csapatokat. Már úgy tűnt, csak a ráadásban dől el a mérkőzés, ám hat perccel a végső dudaszó előtt a hazaiaktól Mazzag Dániel betalált az addig 28 védést bemutató Makszim Szamankov kapujába.

A debreceni kapus, Hetényi Zoltán 53 védéssel járult hozzá csapata sikeréhez.

A Brassó előnyt szerzett, a címvédő Ferencváros hátrányba került hétfőn a jégkorong Erste Liga negyeddöntőjében. A brassói klub pénteken váltott edzőt, a szlovák Julius Pénzes helyét a kanadai Dave MacQueen vette át, és mindjárt győzelemmel mutatkozott be az erdélyi csapat kispadján.

A címvédő és középszakaszgyőztes Ferencváros saját közönsége előtt a rendes játékidő után 1-1-re állt a Fehérvári Titánokkal, a hosszabbításban nagy meglepetésre a vendégek kerekedtek felül.

A játékvezető, Halassy György 28 év után befejezte pályafutását, a fővárosi mérkőzésen fújta utoljára a sípot profi találkozón. Tiszteletére a bírók a nevével ellátott mezt viseltek az összecsapáson.

A párharcok az egyik fél negyedik győzelméig tartanak.

Eredmények (a sorozat honlapjáról):
Erste Liga, negyeddöntő:
1. mérkőzések:
Corona Brasov (romániai)-Gyergyói HK (romániai) 3-2 (0-0, 0-2, 3-0)
FTC-Telekom - Fehérvári Titánok 1-2 (0-0, 1-1, 0-0, 0-1) - hosszabbítás után

2. mérkőzés:
DEAC-Sport Club Csíkszereda (romániai) 1-0 (0-0, 0-0, 1-0)
Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása: 1-1.